Bey Balta'dan MHP'lileri susturan cevap

Gölbaşı Belediye Meclisi, Karaali’de bulunan memba suyu arazisinin Büyükşehir Belediyesi’ne satış kararını almak için olağanüstü toplandı.

Bey Balta'dan MHP'lileri susturan cevap
 Gölbaşı Belediye Meclisi, Karaali’de bulunan memba suyu arazisinin Büyükşehir Belediyesi’ne satış kararını almak için olağanüstü toplandı.

AK Parti Gölbaşı Beldiye Meclis Üyesi Murat Bey Balta konuya açıklık getirdi.. 

Yeni bir iş değil

Bu konunun daha önce MHP tarafından verilen soru önergesi olduğunu belirten AK parti Meclis Üyesi Murat Bey Balta; “ Bu protokol 1994 yılına kadar devam etti. Saadet Ballı Belediye Başkanıyken Muhammed Medeni Yüksel isimli bir yüklenici ile bir sözleşme gerçekleşti. Fakat sözleşmede ki şartlar, yerine getirilmediği için yine başka bir belediye başkanı tarafından dava ediliyor ve yüklenici firma davayı kaybediyor. O günden bugüne kadar insanların girmekte çekindiği bir birim haline getiriliyor” diyerek en büyük hedefin köylerde ki göçü durdurmak olduğunu ifade etti.

Suyu bir başkası kullanacaktı

Bölgemizde ki bu tip potansiyeli olan, fakat pasif bekleyen işletmeleri aktif hale getirmek için büyük gayret sarf edildiğini belirten Bey Balta bunlardan birinin inci memba olduğunu söyleyerek; “İnci Memba şuanda Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Suyun ruhsat işlemleri çok yaklaşmıştı. Bunun temmuz ayı içerisinde mutlaka alınması gerekiyordu. Alınmaması takdir de suyu serbest kalacak ve bir başkası bu suyu alacaktı” dedi.  

Odabaşı zamanında değerlendirilemedi

Yakup Odabaşı zamanında da aynı konun gündeme geldiğini belirten Balta; “ Aynı su Odabaşı döneminde de onlara geçmişti. Ama maalesef değerlendirme imkânı bulunamamıştı. Belediye Başkanımızın da girişimleriyle Büyükşehir bu konuda gerçekten şuanda büyük bir potansiyele sahip olduğu için, Büyükşehrinde isteği üzerine suyun ruhsat iş ve işlemleri Büyükşehirde yürütülmesine karar verildi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER