Belediye Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Gölbaşı Belediyesi, personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi.

Belediye Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
İş sağlığı ve güvenliği eğitimi personelin yanı sıra belediye birim müdürlerinin katılımlarıyla belediye meclis salonu’nda gerçekleşti. 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, iş güvenliği uzmanları tarafından verildi.

 



Önce İş Güvenliği

 



İş kazalarının ve meslek hastalıklarının %98 oranında önlenebileceği ve önlemenin ödemekten daha kolay olduğu anlayışının öneminin vurgulandığı eğitimde  "Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, İşyeri temizliği ve düzeni, İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, Kimyasal, fiziksel ve Ergonomik risk etmenleri, İş ekipmanlarının güvenli kullanımı, Güvenlik ve Sağlık işaretleri, İşyerindeki tehlikeler”  başlıkları yer aldı.

 



İş sağlığı konusunda ise: “ Meslek hastalıklarının sebepleri, Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, Biyolojik ve psiko-sosyal risk etmenleri, İlkyardım” anlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER