Başkentin parklarında iftar keyfi

İftarlarını, temiz havada ve yeşil bir ortamda yapmak isteyen vatandaşlar, özellikle Büyükşehir’in dev rekreasyon ve mesire alanları ile parklarını tercih ediyor.

Başkentin parklarında iftar keyfi
  İftarlarını, temiz havada ve yeşil bir ortamda yapmak isteyen vatandaşlar, özellikle Büyükşehir’in dev rekreasyon ve mesire alanları ile parklarını tercih ediyor.

       Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, başta Göksu Park, Mavi Göl, Harikalar Diyarı, Mogan Park ve Altınpark olmak üzere tüm parkları dolduran Başkentliler, akşam saatleriyle birlikte yoğun bir telaşın içerisine giriyorlar. Kimileri evlerinden getirdikleri yemekleri sofralarına yerleştirirken, kimileri de piknik alanlarında pişiriyor. Mangal ateşi ve semaverlerde demlenen çaylarla da günün yorgunluğu çıkarılıyor. Yeşillikler arasında ve serin havada uzun sohbetler edilirken, bazı Ankaralılar sahur vakitlerine kadar parklarda kalıyor.

         Park içinde bulunan oyun alanları, futbol, basketbol ve voleybol sahalarında çocuklar ve gençler güvenli şekilde eğlenirken, kimi aileler de yemek sonrası uzun yürüyüş yollarında formlarını korumaya özen gösteriyor.

         Uzman güvenlik görevlileri tarafından ve 24 saat boyunca kesintisiz olarak güvenlik kameralarıyla kontrol halinde tutulan parklarda, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş temizlik personeli de periyodik aralıklarla çevre temizliği yapıyor. Görevliler, genellikle yoğunluğun azaldığı saatlerde genel temizlik gerçekleştiriyorlar.

    -"TEMİZ VE GÜVENLİ PARKLAR RAHAT OLUYOR"

        Başkent'in pek çok noktasında bulunan park ve rekreasyon alanlarında iftarlarını yapan ailelerden bazıları, duygularını şu şekilde ifade ettiler:

        Emrah Uluhan (30) : “Şentepe’de oturuyoruz. Altınpark’a sık sık geliyoruz. Bugün de eşim, eniştem, teyzem, dayım, çocuğum ve yeğenimle geldim.  Temiz, güvenilir ve rahat olması nedeniyle tercih ediyoruz.”

        Erol Horasanlı (49) Çevre Yüksek Mühendisi : “İftarımızı Altınpark’ta açıyoruz. Burası ödüllü bir park. Ağaçlar da iyice büyüdü ve gölge vermeye başladı. Burada bir kardeşlik havası var. Sayın Melih Gökçek'e de bu yaptığı yatırımdan dolayı çok müteşekkiriz. Kendisini burada görmek, beraber ailece iftar açmak istiyoruz.”

        Kenan Güngör (35) - Market sahibi- “Büyükşehir Belediyesi’nin park ve rekreasyon alanlarına, Ramazan'da da diğer aylarda da geliyoruz. Buralar temiz, güzel, güvenli ve yeşil.”

        Oktay Bayaer (38) – Memur  -“Park ve bahçelere her zaman geliyoruz. Ortam çok güzel, çocuklar için temiz nezih. Özellikle iftar için geliyoruz. Bazen sahura kaldığımız da oluyor. Çocuklar için de iyi oluyor.”

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 01:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER