Başkan Şimşek'ten proje müjdeleri

Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e konuk olan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, ilçede yapacağı projelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparken yeni projelerini bazı detaylarını da paylaştı.

Başkan Şimşek'ten proje müjdeleri
 Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e konuk olan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, ilçede yapacağı projelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparken yeni projelerini bazı detaylarını da paylaştı.

Başkan Şimşek, Üniversiteler Caddesi, Nostaljik Tramvay, Yaşayan Köy, Kent Çiftliği, Kurban Pazarı ve Mezbahane ve Kent Meydanı gibi belediyenin yürüttüğü projelerin yanı sıra hükümet tarafından yürütülen projelere dair de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Şimşek’in açıklamalarından dikkat çeken bölümler şöyle;

MOGAN GÖLÜ’NÜN TEMİZLİĞİ

-Mogan Gölü için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı​ Sayın Naci Ağbal’la görüştük. Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, yazısı imzalandı, ihaleye çıkılacak. Şu anda teknik araştırmaları yapılıyor. Yarım kalan bölümü de temizlenecek.

KONYA YOLU ALT GEÇİDİ

-Konya Yolu’ndaki alt geçitin bitiş takvimi eylül ekim olarak gözüküyor. Karayolları’yla protokolümüzü yaptık, üst peyzajını biz yapacağız. Gölbaşı’nın girişinden başlıyor, Vilayetler Evi’nin olduğu alana kadar güzel bir peyzaj çalışması gerçekleştireceğiz.

YAŞAYAN KÖYLER MÜJDESİ

-Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile telekonferans görüşmesi yaptık, TOKİ başkanına talimat verdi. ‘Yaşayan Köy’ projemizi devreye sokuyoruz.

KENT ÇİFTLİĞİ PROJESİ

-Kent Çiftliği projemiz de var. Çiftçinin ürettiği ürünleri biz alacağız, markalaştıracağız, satacağız.

ÜNİVERSİTELER CADDESİ PROJESİ

-Üniversiteler Caddesi projemiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda orayı ticari alana çevirdik. Projesi bitti, yapmaya başlıyoruz. Söğütözü’ndeki Hayat Sokağı gibi olacak.

NOSTALJİK TRAMVAY MÜJDESİ

-Üniversiteler Caddesi’nde ayrıca nostaljik tramvayımız da olacak. Üniversiteler Caddesi’nden başlayacak gölün kenarına gelecek. Üniversiteler Caddesi’ni bu yılın sonunda açarız.

KURBAN PAZARI VE MEZBAHANE

-Kurban pazarı ve mezbahane projesinin sözünü vermiştik. Türkiye’nin en modern mezbahanesini yapacağız. Temelini attık, devam ediyor. Kurban pazarının önemli bir kısmını bu bayrama yetiştirmeyi hedefliyoruz.

SAHİL YÜRÜYÜŞ YOLU

-Mogan Gölü çevresindeki yolların etrafına yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapıyoruz. 1. Etabı başladı.

MİLLET BAHÇESİ

-Millet Bahçesi projesi var. Cumhurbaşkanımız da üzerinde çok duruyor.

GÖLBAŞI KENT MEYDANI

-400 dönümlük kent meydanı projemiz devam ediyor. Türkiye’nin en büyük kent meydanı projesi olacak. Buranın da projesi tamamlanmak üzere. Genel başkanımıza sunduk, Cumhurbaşkanımıza da sunumunu yapacağız. Mükemmel bir proje olacak.”


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER