Başkan Şimşek'ten imarsız bölgelere doğalgaz müjdesi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’i girişimleri sonucu imarı olmadığı için doğalgazına kavuşamayan kırsal mahalleler doğalgazla buluşacak.

Başkan Şimşek'ten imarsız bölgelere doğalgaz müjdesi

Gölbaşı’nda ekonomik ve çevre dostu yakıt olan doğalgazın yaygınlaştırılması için kurumlar arası istişare ve altyapı yatırımlarına ağırlık veren Gölbaşı Belediyesi, 2021 yatırım programında olmayan bazı mahallelerdeki imarı dışı bölgelerin de bu yılki yatırım programına alınması için girişimlere başladı.

Gölbaşı’nda yaşam kalitesini yükseltmek, daha yeşil ve temiz bir çevre için çalışmalarını devam ettiren Gölbaşı Belediyesi, hava kirliliğine sebep olan kömürün yerine doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla girişimlerini sürdürüyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı’nın doğalgazı bulunmayan kırsal mahallelerinin doğalgaz kullanımının 2021 yatırım planına alınması amacıyla Başkent Doğalgaz yetkilileri ile bir araya geldi.

KIRSAL MAHALLELERE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Gölbaşı Belediye Meclisi’nde meclis üyelerini ve kamuoyunu yaptığı görüşme hakkında bilgilendiren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, ilçede doğalgaz kullanımını bekleyen vatandaşları çok yakından ilgilendiren gaz dağıtımı konusunu Başkent Doğalgaz ile görüştüklerini söyledi.

Gölbaşı Belediyesi’nin girişimleriyle ilçede daha önce bazı kırsal mahallelerin doğalgazına 2020 yatırımıyla kavuştuğunu söyleyen Başkan Şimşek, su elektrik, kanalizasyon ve yağmur suyu gibi hizmetlerin gittiği bazı imarı olmayan kırsal mahallelerin de doğalgaza kavuşturulacağı müjdesini verdi.

TÜM MAHALLELER DOĞALGAZA KAVUŞACAK

Başkan Şimşek şu ifadeleri kullandı;

“Başkent Doğalgaz ile bugün bir görüşme yaptık. Daha önce imarı olmayan mahalleler imar planı olmadığı için doğalgaz kullanamıyordu. Doğalgazı olmayan tüm mahallelere yarın ki alacağımız kararla doğalgaz verilebilecek. Projesi olsun ya da olmasın, imarı olsun ya da olmasın tüm kırsal mahallelere doğalgaz verilebilecek. Bu sene yatırım planına giren mahallelerimiz var. Bu mahalleler 2021 yılında doğalgazla buluşacak. Başkent Doğalgaz ile bir protokol yapacağız ve o protokolün nezdinde de bütün mahallelerimize doğalgaz verebileceğiz.”

Mahallelerdeki doğalgaz müracaat sayılarının da az olduğuna dikkat çeken Başkan Şimşek “ Mahalledeki vatandaşlarımız ne kadar çok çabuk ve çok müracaat yaparsa doğalgaz yatırımı da o kadar erken gelir.” dedi.

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER