Başkan Şimşek: Sağlık hizmetlerini güçlendiriyoruz!

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, teknik altyapısı, hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle 2019 yılında da Gölbaşı’na sağlık hizmeti sundu. Kaliteli sağlık hizmetini 2019 yılı boyunca şifa arayanlara sunan Gölbaşı Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, yıllık faaliyet raporu açıklandı.

Başkan Şimşek: Sağlık hizmetlerini güçlendiriyoruz!
Hastaneye gitme imkanı olmayan 870  ihtiyaç sahibi hasta vatandaşın tedavilerinin gerçekleşebilmesi için, evlerinden alınıp hastaneye götürüldüğünü ve tedavileri tamamlandıktan sonra evlerine nakilleri yapıldığını bildiren yetkililer, 7 adet cenaze aracıyla hastanelerde veya evlerinde vefat eden bin 100 vatandaşın da il ve ilçe içi nakilleri sağlanarak defin işlemlerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.


ENGELLİLERE ÜCRETSİZ MESLEKİ KURSLAR 



Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelliler Biriminde de engelli bireylere Ahşap Boyama, Bilgisayar İşletmeciliği, Pasta Yapımı, Takı Tasarım, Halk Oyunları, Osmanlıca  gibi mesleki kurslar verilirken, bu kurslardan 40 engellinin faydalandı. 



‘HOŞ GELDİN BEBEK’ PROJESİ DEVAM EDİYOR



Gölbaşı Belediyesi, yeni doğan bebekler için ‘Hoş geldin Bebek’ uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama ile yeni doğum yapmış annelere, sağlık personeli tarafından hazırlanan doğum sonrası anne bakımı ve yeni doğan bebek bakımı için pratik bilgiler içeren kitapçıkların yanı sıra, bebeklerin belirli ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış ‘Hoş geldin Bebek’çantası hediye ediliyor. 



SAĞLIK HİZMETLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ 



“Binlerce vatandaşımızın ücretsiz tedavi görmesini sağlayan ve bire bir sağlık hizmetleriyle buluştuğu Sağlık İşleri Müdürlüğümüzün faaliyetleri, 2019’da olduğu gibi 2020’de de, Gölbaşı halkının sağlığı için devam edecek. Gölbaşı Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi  sağlık alanında da teknolojiyi yakından takip etmeye ve sağlık hizmetlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.  ‘Hoş Geldin Bebek’ projemizle de yeni doğan çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olacağız.”

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2020, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER