Başkan Duruay'dan Regaib Kandili Mesajı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'dan Regaib Kandili Mesajı.

Başkan Duruay'dan Regaib Kandili Mesajı
Üç aylar, Regaip Kandili’yle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandilleri içerisinde barındıran, Ramazan Bayramıyla da maddi ve manevi alanda Bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.



Bu müstesna günler manevi atmosferde idrak edeceğimiz ve yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ile iyiliklerin arttığı yoğunlaştığı günlerdir. Böyle zamanlar ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, insani değerler olarak ulaşılabilecek en üstün değerler bütünü olduğunu zihin ve gönüllerimizde derinden hissederek, düşünce ve duygularımıza, söz ve davranışlarımıza bu eksende yön vermeye karar verdiğimiz günlerdir. Bu mübarek gün ve geceler değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz günlerdir.
Birey olarak kendi muhasebemizi yapmamız açısında kandiller, fırsat günleridir.



Kandil günleri, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi yönüyle de gönüllerimizi aydınlatır ve berraklaştırır.



Bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi sorgulamaya ve Yüce Dinimiz İslâm’ın manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet kazanmaya, menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek, küskünlük ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının devam etmesi, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesi için dua etmenin tam zamanıdır.



Bu duygu ve düşüncelerle Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin; Gölbaşımıza, ülkemize ve tüm İslâm âlemine birlik, dirlik ve beraberlik getirmesini, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün Müslümanların tevbe ve dualarının kabul edilerek, arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER