Başkan Duruay'dan otizmli çocuklara destek çağrısı

Başkan Duruay'dan otizmli çocuklara destek çağrısı

Başkan Duruay'dan otizmli çocuklara destek çağrısı
Hiç düşündünüz mü? Bir gün çocuğunuz olacak ama… Sonsuz sevginizle yaşamı boyunca dokunan eli, yürüyen ayağı, gören gözü, duyan kulağı ile bedeni gibi davranacaksınız. Her gün aynı şeyleri öğreten öğretmeni, sağlığıyla ilgilenen doktoru, yemeğini yediren, üstünü giydiren bakıcısı olacaksınız… Uzun ve zorlu eğitimler sonucunda çocuğunuz için “her şey yoluna girdi, artık yaşamını kendi başına sürdürebilecek beceriye sahip oldu” derken, başlangıç noktasına dönülen bağımlı ve zorlu bir yaşam. Bir de bunlara eklenen “ben öldükten sonra çocuğuma kim bakacak”kaygısı…

Otizmli çocuğu olan ailelerin gerçeği işte tam da bu…


Bir çoğumuzun “yağmur adam” filmi ile farkına vardığı bu gerçeklik oysa birçok aile için çocuklarına bağımlı hale gelen bir yaşam şekli… Bir gün kendi başımıza gelebileceğini hiç düşünmediğimiz, “Hep başkalarının hayatında olur” diye uzaktan baktığımız bu durumu yaşayan aileler, “Otizm; ne duymamaya, ne görmemeye, ne de fiziksel bir engele benziyor. O kişi; gören kör, işiten sağır, yürüyen topal. Sebebi de belli değil, geleceği de… Bir gün mutlaka sağlıklı diyememe, bağımlılık ve sonsuz sevgi… Başka bir dünya yeryüzünde” diyerek yaşadıkları çaresizliği anlatıyorlar.


Uzmanlar, doğuştan gelen, üç yaşından önce ortaya çıkan ve yaşam boyu süren nörolojik bir bozukluk diye tanımlıyor Otizmi. Hayat boyu bakım ve gözetime ihtiyaç duyan, hiç büyüyemeyen bu çocuklar için ebeveynlerin en büyük kaygısı ise okul çağına gelince uygun bir okul bulamamak. Temel ihtiyaçlarını giderecek becerilere sahip olmak için uygun eğitimi verecek uzmanların ve merkezlerin az olması ebeveynleri kaygılandıran en önemli sorunların başında geliyor.


BAŞKAN DURUAY’DAN DESTEK ÇAĞRISI


Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Otizm İncek Vakfını ziyaret etti. Otizmle çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Duruay “Bu özel çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim alması bizim en büyük arzumuzdur. Bu özel durumu yaşamayanlar bu zorlukların nasıl bir şey olduğunu pek bilemezler. Ailelerine ve çocuklarımıza bu eğitim hizmetlerinin verilmesinde herkesin katkısı olması gerekli. Gölbaşı Belediyesi olarak bu özel çocuklarımıza elimizden gelen her türlü desteği sonuna kadar vereceğiz.”diyerek herkesi İncek’teki Otizm Vakfı’na destek olmaya davet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER