Başkan Duruay'dan önemli Konya Yolu açıklaması

Başkan Duruay'dan önemli Konya Yolu açıklaması

Başkan Duruay'dan önemli Konya Yolu açıklaması
 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay yakında yapımına başlanacak olan Konya Yolu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel basınla kahvaltıda buluşan Başkan Duruay Konya Yolu’nun alta alınmasıyla ilgili merak edilen tüm sorulara yanıt verirken projeyle ilgili çarpıcı detaylar verdi.

MUTLULUK VERİCİ

Konya Yolu’nun alta alınmasının yıllardır konuşulduğunu ancak bir türlü yapılamadığına dikkat çeken Başkan Duruay, projenin kendi döneminde yapılmasından ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi.

8 AY İÇİNDE BİTECEK

Projenin yapımının 8 ayda tamamlanacağını söyleyen Duruay “Sancılı bir süreç olacak. 8 ay içerisinde bu süreç bitmiş olacak. Ancak proje bittiğinde Gölbaşı tarihinin en büyük sorunlarından birini çözmüş olacak.” Dedi.

15 NİSAN’DA İLK ARAÇ GELİYOR

Projede diyafram beton denilen  birbirine geçmeli yan betonların 6 ayda tamamlanacağını ifade eden Duruay, deplase çalışmalarının da son aşamasına geldiğini kaydetti. 15 Nisan’dan ilk makinenin geleceğini ve çalışmalara başlayacağını belirten Duruay “Yan duvarların yapımının ardından hafriyat çalışmaları başlayacak.” Diye konuştu.

YAYALAR İÇİN ÖZEL ÖNLEM

Proje süresince yayalar için de önlem alınacağını söyleyen Duruay, yolun yan yollara verilmesiyle birlikte açılan yollara kasisler koyularak araçların yavaşlamasının hedeflendiğini söyledi.

OTOBÜS VE DOLMUŞ GÜZERGAHI DEĞİŞİYOR

Duruay, Ankara Caddesi’nde otopark sıkıntısı yaşanır mı sorusu üzerine “Bu alanda herhangi bir otopark sıkıntısı yaşanmayacak. Yapılan toplantılarda ilgili kurumlarla tüm tedbirleri aldık. Otobüs ve dolmuş güzergahı da değişiyor.” Diye konuştu.

2 ŞERİTTEN 3 ŞERİDE ÇIKIYOR

Araçların alta inişinin Şafak Camii hizasından başlayacağını söyleyen Duruay, araç çıkışlarının ise Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’ne gelmeden olacağını söyledi. Yolun tamamlanmasıyla birlikte 2 şeritten 3 şeride çıkacağını da hatırlatan Duruay bu vesileyle birlikte yol bütünlüğünün de sağlanacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER