Başkan Duruay'dan mogan gölü atağı

Yıllardır temizlenmeyi bekleyen mogan gölü için Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay seferberlik başlattı.

Başkan Duruay'dan mogan gölü atağı
 Ankara'nın denizi olarak adlandırılan Mogan Gölünde temizlik için mücadele başladı. Yıllardır temizlenmesi için bir çok mücadele verilen ancak hiçbir sonuç alınamayan mogan gölünü kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Son yıllarda yaşanılan kuraklık nedeniyle su seviyesinde aşırı azalma tespit edilen ve ekolojik dengesini yitirmeye başlayan mogan gölü kurtarılmayı bekliyor. Kızılırmaktan gelen boru hatlarından verilen su ile su seviyesinin dengesi korunmaya çalışılsada asıl gerekli olan temizlik çalışmaları Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın girişimleri ile hız kazandı.

Temizlik yapılması konusunda bir çok atlımlar yapan Gölbaşı Belediyesi her ne kadar Mogan için tek yetkili olmasa da gölün kurtarılması için bir çok atılımda bulunmuş, ilk olarak yıllardır mogan gölünde var olan ve sadece mogan park kıyı şeridini temizleyen temizlik aracı artık gölbaşı sahil kıyı şeridinde de temizlik yapacak. Gölün üzerinde zararlı ve pis bir görünüm ortaya koyan  yosun ve otları temizleyecek olan araç gölün ilçe merkezine bakan taraflarının nefes almasını sağlayacak. 

GÖLBAŞI'NDA YAŞAMAK AYRICALIK OLACAK

Gölbaşı belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan gölünün sahil kısımlarında temizlik çalışmalarının başlamasıyla yaptığı açıklamada şunları belirtti; " Gölü temizliyoruz tüm çabamız daha güzel bir Gölbaşı, daha güzel bir göl, yaşanılabilir güzel bir Gölbaşı için" dedi. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin adayı olan ve seçimleri kazanan Başkan Duruay, Seçim öncesi verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Seçim öncesi Gölbaşı'nda yaşamanın ayrıcalık olacağını kaydeden Duruay, Gölbaşı'nın başlıca sorunlarına el attı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER