Başkan Duruay yeni projelerini sundu

Mogan Gölü temizliği projesinde kullanılacak gemileri göle indirecek kızakların gelmesiyle, Belediye Başkanı Fatih Duruay, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’ne yeni bir proje iletti. Proje ile ilgili yeni bir müjde veren Başkan Duruay, “Sadece gölümüz değil, gölü besleyen derelerimiz de temizlenecek” dedi.

Başkan Duruay yeni projelerini sundu

 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yeni bir proje önerisiyle DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’ne müracaat etti. Düzenlenen yeni proje ile Mogan Gölü temizlenmeden önce Sukesen, Hacımuratlı, Velihimmetli ve Selametli Dereleri ıslah edilecek. Proje ile Mogan Gölü’nün devamlı temiz kalmasını temenni ettiklerini vurgulayan Başkan Duruay, “ Bugün Mogan Gölümüzün temizlenmesinin ilk aşaması olan, gemileri suya indirecek rayların Gölbaşı’na ulaşmasıyla, bu projemizi DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’ne sunduk. Projemizin amacı, Mogan Gölü’nü besleyen derelerimizin temizlenmesi ve ıslah edilmesidir.

Tüm bu ıslah işlemlerinde 2017 yılı içerisinde ve göl temizliği öncesi toprak kazı işinin bitirilmesi, kazı esnasında oluşacak balçığın tekrar temizlenen alanı doldurmaması önemlidir. Ayrıca bu bağlamda Sukesen Deresi’nin Gerder Vadisi üzerinde, taşkın koruma ve sulama amaçlı gölet yapılması DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nden talep edilmiştir. Bu göletin hem Sukesen Deresi üzerinde terslik bendi oluşturması ve balçığı tutması hem de Mogan Gölü’nü olası ani taşkınlardan korumak amaçlanmıştır. Nihayetinde bu projemiz de kabul görürse sadece gölümüz değil, gölü besleyen derelerimiz de temizlenecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER