Başkan Duruay, Fide veTohumları Toprakla Buluşturdu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında çiçek fidelerini ve tohumlarını toprakla buluşturdu.

Başkan Duruay, Fide veTohumları Toprakla Buluşturdu

 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında çiçek fidelerini ve tohumlarını toprakla buluşturdu.

 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Park ve Bahçeler Müdürlüğünü ziyaret ederek personel ile birlikte önce sabah kahvaltısı yaptı sonrada sera bölümünde çiçek fidesi ve tohum ekti. Duruay ektiği çiçekleri ve tohumları kendi eli ile sulayarak can suyu verdi. Başkan Duruay’a Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye birim Müdürleri, gazeteciler de eşlik ederek personel ile birlikte ekim yaptılar.

 Kendi Çiçeğimizi Kendimiz Üreteceğiz

      Gölbaşı Belediye Başkanı yaptığı açıklamasında, ‘Seramızda kendi çiçeklerimizi kendimiz üreteceğiz. Kendi sebze ve meyve fidelerimizi üreterek organik ürünler alacağız’ ifadelerini kullanarak konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘Hedefimiz park ve bahçelerimizde, orta refüjlerde, kamu kurumlarının bahçelerinde diktiğimiz mevsimlik çiçek ve bitki ihtiyacımızı kendi seramızda üretmek.Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan 1.000 m2 alana sahip sera da ilk olarak bu yıl ki hedefimiz 50.000 adet mevsimlik çiçek üretmek.Mevsim itibari ile yetiştirilecek çiçeklerin 30.000 adedi beyaz, kırmızı, mor ve pembe renkte Petunya, 20.000 adedi sarı ve turuncu renkte Kadife çiçeğidir.Seramızda aynı zamanda 10.000 adet çelikten bitki üretilmesi düşünülmektedir. Çelikten üretilecek bitki çeşitleri ; Minyatür Gül, Lavanta, Gavura, Kekik, Biberiye, Taflan, Mavi Servi, Şimşir, Ardıç vb.Seranın bir bölümünde organik sebze yetiştiriciliği yapılması planlanmaktadır.Hedeflerimiz arasında belirli yaştaki öğrencilere uygulamalı bitki üretim teknikleri ve bitki çeşitleri hakkında eğitim verilmesi ve bu alandaki kurslara ev sahipliği yapılması planlanmaktadır.

          Başkan Duruay, Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Göçer ile birlikte serayı gezerek inceleme yaptı ve sera hakkında detaylı bilgi aldı

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER