Başkan Duruay çocuklarla etkinliğe katıldı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Gelecek sizsiniz Geleceğimizsiniz" etkiliği kapsamında ilkokul öğrencileri ile organik biber ve domates tohumu ekti.

Başkan Duruay çocuklarla etkinliğe katıldı

Gölbaşı Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle gelecek nesillere  organik sebze tohumu aktarmak için sebze tohumları toprakla buluşturuldu. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler  Müdürlüğü serasında gerçekleştirilen programa Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Göçer, Gölbaşı T.E.K ilkokulu Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Programda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ilkokul öğrencileri ile organik biber ve domates tohumu ekti.

Duruay: “Amacımız Gelecek Nesillere Organik Sebze Tohumu Aktarmak”

Tohum dikme programında çocuklarla tek tek ilgenip sohbet eden Duruay: “bugün burada geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hoş bir buluşma gerçekleştirdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Belediyemiz iş birliği ile organize ettiğimiz bu programda amacımız gelecek nesillere  organik, sağlıklı sebze tohumu aktarmaktır.Onları toprakla buluşturmaktır. Organik beslenmenin önemine dikkat çekmektir”dedi.

Ekilen tohumların  fide haline getirildikten sonra öğrecilere dağıtılacağını ifade eden Duruay:“Çocuklarımızın elleriyle diktiği organik biber ve domates tohumları Park ve Bahçeler serasında fide haline getirildikten sonra öğrencilerimize dağıtlacak ve öğrencilerimiz elleriyle dikmiş oldukları domates ve biberleri yemenin keyfine varacaklar. Bu yaşlarda yeşile ve toprağa alışan çocuklarımızın bir ömür doğa ve çevre dostu olacağını düşünüyoruz” dedi.

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Programında gerçekleştirelen organik tohum ekme programı Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER