Basına Sansür

ölbaşı Belediyesi’nin Boyalık’taki Mahalle Kültür evinin açılışına basına uygulanan sansür damgasını vurdu.

Basına Sansür

Gölbaşı Belediyesi’nin Boyalık’taki Mahalle Kültür evinin açılışına basına uygulanan sansür damgasını vurdu.

Gölbaşı Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ndeki görevli bir personel Boyalık’taki Kültür evi açılışında Gölbaşı Son Gaste ve Gölbaşı Net Haber gazetesinin dağıtımına engel oldu. Hangi görevle orada olduğu anlaşılamayan personel, gazetelerin dağıtımına engel olarak,

Gazete dağıtımına engel olmasının yanı sıra alaycı tavrı ile de tansiyonu yükselten personelin gazetelerin dağıtılmaması konusunda ısrarcı bir tavır takınmasının nedeni ise anlaşılamadı.

Yaşanan tatsız olayın ardından duruma müdahale eden Kültür Müdürü Banu Revan gazetecilerden yaşanan olaydan dolayı özür dilerken, dağıtımına engel olan gazetelerin temsilcileri olayı protesto ederek, Kültür evi açılışında çekim yapmadı. 

ÇAĞ DIŞI HAREKETİ KINIYORUZ

Gölbaşı’nda uzun yıllardır gazetecilik mesleğini icra eden kişiler olarak, Gölbaşı Belediyesi’nin basına sansür ve zorbalık konusunda sabıkalı olduğunu biliyoruz. Kültür Müdürlüğü’nde görevli personelin nedenini bilmediğimiz bir şekilde gazete dağıtımımıza engel olması çağ dışı basın politikanızın son örneğidir. Kendi kafasına göre hareket eden ve kendi kendine karar veren personeli bu tavrından dolayı kınarken, olaya müdahale eden Kültür Müdürü Banu Revan’a teşekkür ediyor, bu tür tatsız olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.

YEREL BASINA YASAK, BELEDİYE BÜLTENİNE HER ŞEY SERBEST

Öte yandan programda Gölbaşı Belediyesi’ne ait Basın bültenin dağıtılması da dikkatlerden kaçmadı. Yerel basının personel tarafından gazete dağıtımına engel olunan açılışta, Gölbaşı Belediyesi Basın Bülteninin ise Belediye Personeli tarafından teker teker dağıtımı yapıldı.  

PROGRAMLARINA KATILMAYACAĞIZ

Gölbaşı Net Haber olarak, yapılan ahlaksız ve terbiyesiz tavra kayıtsız kalamayacağını ifade ederken, Gölbaşı Belediyesi'nin basına karşı olan bu  tavırlarını değiştirene kadar açılış programlarına katılmayacağız. İlgili haberleri Gölbaşı Belediyesi Basın Bültenleri ile kamuoyuna duyuracağımızı bildiririz.

GÖLBAŞI NET HABER

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2012, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER