Barınak çöpten geçilmiyor

Gölbaşı’nda bulunan Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma, Geliştirme Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait hayvan barınağı, 3 binden fazla köpeğe ev sahipliği yapıyor.

Barınak çöpten geçilmiyor
Gölbaşı’nda bulunan Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma, Geliştirme Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait hayvan barınağı, 3 binden fazla köpeğe ev sahipliği yapıyor.
Sokak köpeklerinin yaşayabileceği bir yuva olması amacıyla kurulan barınak, bakımsızlıktan dökülüyor. Çöp ve pisliklerin içinde yaşamak zorunda bırakılan köpekleri ziyaret etmek dahi barınak yetkilileri tarafından engelleniyor.
Ölü hayvan kokuları nedeniyle yaklaşmanın dahi imkânsız hale geldiği Gölbaşı Barınağı’nda bulunan 3 bin köpek, hayata tutunmaya çalışıyor. Barınağın müdürü olduğu belirtilen Bilal Coşkun, vakıf yetkilileri tarafından içeriye girişin ve fotoğraf çekiminin yasaklandığını iddia ederek, barınaktan görüntü alınmasını engelliyor. Ancak barınağın hemen dışında göze çarpan detaylar durumun vahimliliğini ortaya koymaya yetiyor.
ACİL BARINAK YAPILMALI
Başkentli hayvan severlerin neden içeri alınmadığının göstergesi olan çöplerin içinde yatan köpekler, şehir yaşamından uzakta tutulurken diğer taraftan yetersiz bir bakım ve hijyenik olmayan koşullarda barınmak zorunda bırakılıyor. Konuyla ilgilenen hayvan dostları, Başkent’e yakışacak yeni barınakların inşa edilmesini ve bu barınaklarda köpeklerin kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin özenle yapılmasını istiyor.
ŞEHİR DIŞINA MI TAŞINACAK?
Gölbaşı Barınağı’ndaki sorunlarının çözümü için Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Şahin Özcan’ın başkanlığında Gölbaşı Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda şehir merkezinde bulunan ve insanların sağlığını tehdit eden barınağın, şehir dışında daha modern bir tesise taşınması konusunda fikir birliğine varıldı.
Kaynak: Gölbaşı Son Gaste

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER