Bakan Selçuk'tan Gölbaşı'na kucak dolusu müjde

Bakan Selçuk'tan Gölbaşı'na kucak dolusu müjde

Bakan Selçuk'tan Gölbaşı'na kucak dolusu müjde
 Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek , Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ziya Selçuk’u ziyaret etti. Başkan Şimşek’e ziyaretinde Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan da eşlik etti. Gölbaşı’na yapılacak olan eğitim yatırımlarının masaya yatırıldığı ziyarette, Bakan Selçuk’tan Gölbaşı’na  önemli müjdeler geldi.
 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan, eğitim yatırımları noktasında öncelik konumundaki konuları Bakan Selçuk’a sundu.  Başkan Şimşek ve Kaymakam Bilgihan, Bakan Selçuk’a bölge ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verirken, ilçede eğitim ve istihdam alanında önceliği olan projeler hakkında sunum yaptı.  Ziyaretin ardından edinilen bilgilere göre, Gölbaşı’nda yapılacak olan eğitim ve diğer alanlardaki yatırımlarının yapılması için Bakan Selçuk’un talimat verdiği öğrenildi.

GÖLBAŞI’NA VETERİNER TEKNİSYENLİĞİ LİSESİ 

Gölbaşı’nda veteriner sağlık teknisyeni ve hayvan sağlığı teknisyeni yetiştirme konusunda ciddi yatırımlar yapılacak. Türkiye’de sadece 4 tane bulunan ve istihdam garantili olan Veteriner Teknisyenliği Meslek Lisesi Gölbaşı’nda da açılacak. Veteriner sağlık eğitimi dalında eğitim veren liselerden mezun olan öğrenciler iş sorunu yaşamıyor. Uygulamalı ve iyi bir eğitim alan öğrenciler liseyi bitirdiklerinde iş hayatına atılabiliyor. Türkiye'nin istihdam oranı en fazla olan liselerinden biri olan Veteriner Teknisyenliği okulundan mezun olanlar hayvan sağlığıyla ilgili birçok iş kolunda veteriner teknisyeni olarak çalışabiliyor. Sektör temsilcileriyle yapılacak olan sözleşme ile birlikte, Veteriner Teknisyenliği Meslek Lisesi mezunları istihdama dahil olabilecek.
 
ANDEZİTİN MARKA DEĞERİ YÜKSELECEK 

Gölbaşı ilçesindeki taş ocaklarından çıkarılan andezit taşının yanı için gerekli olan taş işçiliğinin gelecek kuşaklara aktarılması için Bakan Selçuk’un talimatıyla ilçeye Taş İşletmeciliği Okulu’nun açılacağı öğrenildi. Taş İşletmeciliği Teknisyenliği Meslek Lisesi’nin  açılmasıyla birlikte, aşınmaya dayanıklı ve kaymaz bir malzeme olması dolayısıyla inşaat sektörünün vazgeçilmezi olan andezit taşının yanı sıra 100’e yakın taşın işlenmesiyle birlikte, işlene taşların marka değeri de yükselecek. İşlenen andezit ve diğer taşlar sanatın yanı sıra bir eğitim dalı haline gelecek. Yapılacak olan Taş İşletmeciliği Okulu’nun Osmanlı mimarisine uygun olarak dizayn edileceği ve düzgün  kesme taştan inşa edileceği öğrenildi. Sektör temsilcileriyle yapılacak olan sözleşme ile birlikte, olan
Taş İşletmeciliği  mezunları istihdama direk dahil olabilecek. 

BAKAN SELÇUK’TAN OSB TALİMATI 

 Öte yandan Bakan Selçuk’un, Gölbaşı’nda işsizlik sorununu büyük ölçüde çözecek olan ve  içinde bir çok fabrikanın bulunacağı Organize Sanayi Bölgesi’nin  oluşturulabilmesi için, ilgili bakanlıklarla bire bire bir görüşeceğini söylediği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2020, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER