Atık malzemeler sanata dönüştü!

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Yerleşkesinde bulunan atölyelerde ortaya çıkan demir, ahşap ve iş makinelerinin çeşitli parçalarından oluşan atık malzemeleri Fen İşleri Müdürlüğü personellerinin hünerli ellerinde sanat eserine dönüşüyor.

Atık malzemeler sanata dönüştü!

 Çok sayıda atık maddeyi geri kazandırmak için harekete geçen Gölbaşı Belediyesi, bunun için görsel sanatlara da başvurdu.  Atık malzemelerden hurda metallerden motosiklet, tank gibi farklı heykeller yaparak tasarımın sınırlarını zorlayan ustalar, her gün bambaşka fikirlerle yeni ürünler elde ediyor.



 



ATIK MALZEMELER SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR



 



Su borusu malzemesi, makine çarkı, rulman, cıvata, yay ve vidalar birleştirip ‘motosiklet’, motor gücünü harekete dönüştürmeye yarayan çarklarla zincirleri bir araya getirerek ‘tank’ yaparak hurdaya atılacak malzemelerden herkesin ilgiyle izlediği sanat eserleri yapan usta eller, eserlerini ortaya koyarken iş makineleri ve endüstriyel makinelerin hurda metalleri dışında hiç bir malzeme kullanmıyor.



 



GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYORUZ



 



Doğadaki her atığın sanata dönüşebileceğini belirten Ramazan Şimşek; “Fen İşleri Müdürlüğümüz atık malzemeleri kullanarak yaptıkları dekoratif hediyelik eşyalarla dikkat çekici çalışmalara imza atıyor geri dönüşüme katkı sağlıyor.” diyerek çalışmalarından dolayı Fen İşleri Müdürlüğü personellerini tebrik etti.


Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2020, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER