Atatürk Sahil Parkı'na Botanik Bahçesi

Atatürk Sahil Parkı'na Botanik Bahçesi

Atatürk Sahil Parkı'na Botanik Bahçesi
 Gölbaşı Belediyesi ekolojik özellikleri gereği birçok aromatik bitki yetiştirerek Atatürk sahil parkına‘Aromatik Bitkiler Bahçesi’ oluşturdu.

Aromatik Bitikler Bahçesi proje kapsamında  lavanta, biberiye, kekik, Ada çayı, lavantin, ıtır bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi. Koku aromalarının Mogan gölünün etrafını saracak olan aromatik bitkilerin Gölbaşının temiz doğasında nefes almaya gelen vatandaşlara da görüntüsü ile de ayrı bir güzellik oluşturulması planlandı.

MOGAN'DA SEYR-İ ŞAHANE

Ülkemiz florasında yetişen bitkilerin çeşitli baskılar altında olduğunu ve birçok türün neslinin devam ettirmekte zorluklarla karşılaşmak ta olduğunu belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu türleri koruma altına alarak ticari değerinin yüksek olduğunu çiftçimizle paylaşarak aromatik bitki tarımını tanıtmayı amaçlıyoruz. Mogan gölünü ilçemizi ziyarete gelen vatandaşlarımızın mogan'ın eşsiz güzelliğini seyrederken  bir yandan burunlarına gelen aromatik bitkilerin kokusu ile de bizim tabirimizle seyr-i şahane yaşayacaklarını  ” belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER