ASKİ, Mogan’daki yosunların kökünü kazıyacakmış

Mogan Gölü’nde önceki gün fark edilen turna balıklarının ölüm nedeniyle ilgili ‘sudaki kirlilik’ ve ‘oksijen yetersizliği’ konuları üzerinde durulurken, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Ankara Hürriyet’e şu açıklamalarda bulundu:

ASKİ, Mogan’daki yosunların kökünü kazıyacakmış
 “Kızılırmak suyu ilk etapta meyvesini verdi. 3 milyon metreküp su verdik, Mogan bataklık olmakta kurtuldu. Mogan’da yetkili olan 7-8 kurum var. Onların da katkısıyla nihai çözüm olabilir. Ancak biz beklemek yerine ilk etapta Kızılırmak suyunu vererek su seviyesini artırdık.

İKİ ARAÇ ALACAĞIZ

Kızılırmak suyundan önce suyun üstü yosun kaplanmış ve bataklık görüntüsü vardı. Onun önüne geçtik hatta fazla suyu Eymir Gölü’ne veriyoruz. Önümüzdeki yıl da yosunları kökünden kazıyacak iki araç alıp tertemiz yapacağız. Turna balıklarının ölümüyle ilgili henüz bilimsel bir veri ortada yok. Turna balığının, Mogan’daki diğer balıkları yemesi ve su seviyesinin düşmesi bu canlılığı neredeyse yok edecek seviyeye getirdi. Eğer aldığımız araçlarla yosunu temizlersek, bir de Turna balığı ile ilgili bir çalışma yapmamız gerekiyor. Suyun üzerinde yaşayan yavru kuşları bile avlayabiliyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER