Apartman görevlilerine ekipman dağıtılmalı

Apartman görevlilerine ekipman dağıtılmalı

Apartman görevlilerine ekipman dağıtılmalı
 Koronavirüsün yayılımının önlenmesine yönelik olarak gündeme gelen sosyal izolasyonun sağlanması konusunda önemli bir yol kat edildiğini aktaran Ilıkan, kritik öneme sahip ‘sosyal mesafeyi koruma’ ve ‘evde kalma’ tedbirleri konusunda önemli farkındalık zemini oluştuğunu söyledi. Bu süre içerisinde vatandaşların evde kalırken onlara hizmet sağlayan birçok kesimin yoğun mesai harcadığını aktaran Ilıkan, şunları söyledi:

Apartman görevlilerine ekipman dağıtılmalı

HEPİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORLAR

“Ankara, büyük site yapılarına ve apartmanlara sahip bir kent. Bu nedenle, Ankara’da site çalışanları ve apartman görevlileri için acil önlem çağrısında bulunmak istiyorum. Görevlilere ekipman dağıtımı apartmanların dezenfekte edilmesi konusunda Büyükşehir’i acil önlem almaya çağırıyorum. Apartman görevlilerinin koruyucu malzeme ihtiyaçlarının karşılanması ve koruyucu önlemlerin arttırılması gerekiyor. Büyükşehir, bu noktada sorumluluk alarak harekete geçmelidir. Site çalışanları ve apartman görevlileri hepimiz için çalışıyorlar, bu mücadelede yoğun bir mesai ve mücadele gösteriyorlar. Onları korumak hem bir sorumluluk hem de bir gerekliliktir.” İHA

DAHA KAPSAYICI ÖNLEMLER ÖNEMLİ

20 Mart’ta Cumhur İttifakı olarak ABB’ye yaptıkları önerilerin hayata geçtiğini de hatırlatan Ilıkan, şunları kaydetti: “Virüsün yayılımını ve can kaybını önlemek amacıyla ülkemizde önemli tedbirler alınırken yerel yönetimlere de büyük sorumluluk düşüyor. Halihazırda pek çok çalışma yapılıyor, ancak riskin bertarafında hedef odaklı uygulamaların arttırılması gerekiyor. Türkiye’nin ikinci büyük şehri olan, altı milyona yaklaşan ve çoğunlukla kent merkezinde yaşayan nüfusuyla Ankara’da da çok daha kapsayıcı önlemler alınması büyük öneme sahip. Bu kapsamda yapılacak çalışmalara yön vermek ve hizmetin doğru bir şekilde ulaşması amacıyla 20 Mart’ta Ankara’daki belediye başkanları ile yapılan toplantıda MHP ve AK Parti grupları olarak yapılması gereken acil işlemleri maddeler halinde sıralamıştık. O tarihten bugüne kadar alınan önlemlerin birçoğu Cumhur İttifakı’nın samimi tavsiyeleriyle önerdiği 34 maddelik listede mevcuttur. Bu önerilerin bir çoğu da hayata geçirildi.”

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER