Ankaray'ın raylarında güvenlik ve konfor çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere daha konforlu bir ulaşım sağlamak için çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, ANKARAY İşletmesi bünyesinde bulunan hat ve depo sahalarında bulunan toplam 17 kilometrelik ray üzerinde taşlama çalışması başlattı.

Ankaray'ın raylarında güvenlik ve konfor çalışması
 Büyükşehir Belediyesi insan odaklı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkentlilere daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlamak için ANKARAY hattında taşlama çalışması başlatıldı.

 

ANKARAY HATTINDA TAŞLAMA ÇALIŞAMASI

EGO Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi ekipleri tarafından ANKARAY işletmesi bünyesinde bulunan hat ve depo sahalarında bulunan toplam 17 kilometrelik raylarda taşlama çalışması başlatıldı.

Çalışmalar, vatandaşların mağdur olmaması için trenlerin son seferlerini tamamlamalarının ardından 02:00-06:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

 

DAHA KONFORLU VE DAHA GÜVENLİ

            Temmuz ayında başlanan çalışmalar sonucunda 17 kilometrelik hattın 9 kilometresindeki çalışmalar tamamlandı. 90  gün içerisinde tamamlanması amaçlanan taşlama çalışmaları kapsamında; tren içi ve dışı gürültüyü azaltarak daha konforlu bir ulaşım sağlamak, raylarda bulunan kılcal çatlaklar ve ezilmeler giderilerek daha güvenli bir ulaşım sağlamak, rayların ömrünü uzatmak, tren bakım masraflarını azaltmak, her yıl düzenli olarak değiştirilen tren tekerlek ömürlerinin uzatılması ve bundan doğacak masrafın azaltılması ile araçların tükettiği enerjide tasarrufa gidilmesi amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER