Ankaralı'ya Eymir sorusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmamasına yönelik anket başlattı.

Ankaralı'ya Eymir sorusu
 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmamasına yönelik anket başlattı. Yüz binlerce Başkentlinin ziyaret ettiği Büyük Ankara Festivali alanına yerleştirilen Anket TIR’ında katılımcılara konuya ilişkin 3 soru soruluyor. Yoğun ilgi gören ankete ilk gün 2 bin kişi katılarak, görüşlerini bildirdi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ mensupları dışında vatandaşların araçlarıyla giriş yapamadığı Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmamasına yönelik Başkentlilerin görüşüne başvuruyor. Büyük Ankara Festivali’nin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anket TIR’ında konuya ilişkin anket başlatan Büyükşehir Belediyesi,“Büyükşehir Belediyesi olarak halka soruyoruz; Eymir Gölü halka açılsın mı?” başlığı altında, şu 3 soruya yanıt arıyor:

“Eymir Gölü ODTÜ’den alınıp Büyükşehir Belediyesi eliyle halka açılmalı mı? Anadolu Bulvarı ODTÜ arazisinden geçip Konya yoluna bağlanmalı mı? Çayyolu’ndan gelen bulvar ODTÜ’nün içinden geçip Konya yoluna bağlanmalı mı?”


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ankete ilk gün rekor düzeyde bir katılım oldu. Kentin dört bir yanından gelen festival ziyaretçilerinden yaklaşık 2 bin kişi, ankete katılarak görüşlerini bildirdi.
Mükerrer oy kullanımını engellemek için TC Kimlik Numarası ile oy kullanabilen vatandaşlar, ankette ayrıca yaş,cinsiyet, mezuniyet yerleri ve yaşadıkları ilçeyle ilgili bilgileri de veriyorlar. 10 yaşından itibaren Başkentte yaşayan herkesin oy kullanabildiği anket sonunda, katılımcılara birer çiçek hediye ediliyor.

Büyük Ankara Festivali sonuna kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan anket, 1 Temmuz’dan itibaren de Kızılay Metro İstasyonu Anket Noktası, Güvenpark ile Sıhhiye ve Batıkent’te bulunan ALO 153 Mavi Masa birimlerinde gerçekleştiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER