Ankaralı sanatçılar dernekleşti

Dünyanın dört bir yanında konserler vererek Ankara müziğini milyonlara tanıtan sanatçılar dernekleşerek seslerini daha gür çıkarmak istiyor

Ankaralı sanatçılar dernekleşti
 Dünyanın dört bir yanında konserler vererek Ankara müziğini milyonlara tanıtan sanatçılar dernekleşerek seslerini daha gür çıkarmak istiyor

O nlar Ankara müziğinin Türkiye sınırlarını aşıp Almanya'dan Avustralya'ya kadar dinlenmesini sağlayan genç müzisyenler. İstanbul'un müzik piyasasına oranla daha düşük bütçeli prodüksiyonlar yapmasına rağmen yaptıkları çalışmaları milyonlara ulaştıran Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Ömer Faruk Bostan, İbocan ve Veli Erdem Karakülah Ankara Müzisyenleri Derneği'ni kurarak seslerinin daha gür çıkarmak için bir araya geldi. Müzisyenler hedeflerini SABAH'a anlattı.

ARGODAN ARINDILI RDI
 Mustafa Taş: Ankara müziğine herkes kendince bir şeyler katmaya çalıştı. İş ilk başta ekmek kazanmaktı. Ama daha sonrasında bir onur meselesine dönüştü. Türkiye'nin de dışına çıktı. Avustralya'ya kadar konserler var. Amacımız küçüğünden büyüğüne bütün ailelerin bu müziği dinlemesiydi. Daha önceleri müzikte argo kelimeler olduğu için arabada çaldığı zaman insanlar eşinden çekiniyordu. Şu anda benim diyen sanatçının bizim kadar takipçisi yok. Ankara müziği Türkiye genelinde de önemli bir konuma geldi.

DÜNYAYI GEZİYORUZ
 Hüseyin Kağıt: Biz dünyayı geziyoruz. Tüm Türkiye'ye hitap ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen düğünlerde biz varız. Yabancı turistleri bile oynatıyoruz. Birçok ünlü futbolcu bazen bizi arıyor ve telefondan şarkı söylüyoruz. Şu an 500 tane klibi olan sanatçı var.

FİNANS SAĞLA YAN FİRMA YOK
 Ömer Faruk Bostan: İstanbul'da büyük firmalar sanatçılara finans sağlıyor ama bize Ankara'da finans sağlayan firma yok. Biz onların 10'da biri bütçe ile bu işi yapıyoruz. Ama İstanbul'da birçok müzisyen Ankara'yı takip ediyor. Hangi müzik, kim ne dinliyor burayı izliyorlar.

MÜZİK TURİZMİ
 İbocan: İnsanlar günübirlik yurtdışından müzik dinlemeye geliyorlar. Bir yerde Ankara müziği sayesinde eğlence turizmi de oluşmaya başladı. Biz Rumeli Hisarı'nı, Bostancı Gösteri Merkezi'ni görmek isteriz. Sinema sektörü şu an ağırlıklı olarak Ankara hikâyelerinden çıkıyor. Bu filmlerde de bizim parçalarımıza yer veriliyor. Sosyal medyanın da sayesinde müzik tüm Türkiye'ye yayılıyor.

DERNEK ÖNEMLİ 
 Veli Erdem Karakülah: Hiçbir destek olmadan Ankara müziğini iyi bir yere getirdik. Biraz daha evrenselleşmemiz lazım. Artık bu müzik her an dinlenen bir müzik haline geldiyse biz de bunun başrol oyuncusu isek neden kabuğumuzda kalıyoruz. Bizim artık bir derneğe ihtiyacımız var. Bir araya gelip, bazı konuları tartışabileceğimiz bir ortam oluşturmamız lazım. Bunun çalışmasını yapıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER