Ankara'daki çatışmanın perde arkası

Başkent Ankara dün öğle saatlerinde polisle şüpheliler arasında çıkan çatışmanın ardındaki sır perdesi aralandı. Ölen kişinin öldürücü uyuşturucu bonzai satan çete lideri Bülent Aramaz olduğu ortaya çıktı.

Ankara'daki çatışmanın perde arkası
 Ankara'nın önde gelen mafya babaları arasında gösterilen “Öksüz Ahmet” lakaplı Ahmet Aramaz’ın yeğeni Bülent Aramaz (40), polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Çatışmanın ortasında kalan ve Aramaz’ın sevgilisi olduğu belirtilen Rus uyruklu Elena K. (27) ile 3 polis de yaralandı.

EMNİYET'TEN YAKIN TAKİP

Habertürk'ten Bedirhan Özyiğit'in haberine göre bütün yurtta uzun süredir aranan öldürücü uyuşturucu bonzai satan çete lideri Bülent Aramaz, Ankara’da ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip; mekân kurşunlama, cinayet, gasp gibi suçlardan aranan Aramaz’ı yakın takibe aldı.

KALAŞNİKOFLA POLİSE ATEŞ AÇTI

Takip edildiklerini fark eden Aramaz ve Rus sevgilisi polise pusu kurdu. Kalaşnikof ve Glock marka silah kullanan çete elemanları, 3 polisi yaraladı. Çatışmada başından vurulan Aramaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan ve yaralı olarak ele geçirilen Elena K.. tedavi altına alındı. Çatışmada yaralanan Organize polisleri D.K., Y.A, G.K. özel bir hastaneye kaldırıldı.

2 ADAMI POLİSTEN KAÇTI

Çatışma sırasında Bülent Aramaz’ın yanında bulunan 2 adamı ise kaçmaya başladı. Apartmanların zillerine basarak sığınacak yer arayan 2 saldırgan ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Bölgeye Özel Harekât polisleri de sevk edildi. Arama çalışmaları gece boyunca devam etti.

Ankara'da gergin dakikalar

Ankara'da silahlı saldırı: 3'ü polis 4 yaralı 1 ölü İZLE

BONZAİ SATMAYAN MEKANLARI KURŞUNLAMIŞ

Yedi ay önce cezaevinden çıkan Aramaz ve adamlarının eğlence mekânlarına “çökerek” bonzai satmaları konusunda baskı yaptığı, kabul etmeyen işletmeleri ise kurşunladıkları belirlendi. Çetenin; son 4 ayda 7 ayrı farklı işyerini kurşunladığı öğrenildi. Polis, 15 gün önce çetenin elemanlarından olan Kadir İ.’yi gözaltına aldı. İ.’nin ifadeleri doğrultusunda çeteye ulaşan polis, Bülent Aramaz’ı teknik takibe aldı.

ESRARENGİZ KAZADAN KURTULMUŞTU

Haziran ayında 3 kişiyle beraber İzmir’e giden Bülent Aramaz ve adamları Foça’da trafik kazası geçirdi. Kaza sırasında Aramaz’ın 3 adamı hayatını kaybetti. Araçtan ise sahte kimlikler, bir tabanca ve Kalaşnikof mermileri çıktı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre Aramaz, kaza sonrası aracında bulunan Kalaşnikof tüfeği de alarak kayıplara karıştı. Aramaz, dün girdiği çatışmada kaza sonrası yanına aldığı Kalaşnikof marka tüfeğini kullandı. Polisle girdiği çatışmada vurularak öldürülen Bülent Aramaz’ın amcası Ahmet Aramaz da 2000 yılında uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER