Ankara'da balıklandırma çalışmaları

Gölbaşı Karagedik Mahallesi’ne Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Tohum Eleme Tesisi” Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi arasında yapılan protokol ile Gölbaşı’na Belediyesi’ne devir edildi.

Ankara'da balıklandırma çalışmaları

 

Gölbaşı  Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu’nun imzaladığı protokolle Gölbaşı Karagedik mahallesinde yapılan  Tohum Eleme Tesisi’nin devir teslimi yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu, “Ankara’nın 6 noktasına yaptığımız Tohum Eleme Tesisi  yaptık.Çiftçilerimizin sellektör adını verdiği bu sistemle elediğimiz tohum yüzde 90 oranında sertifkalı ürün haline geliyor.Bu ürünleri de çiftçilerimiz piyasa fiyatının çok daha altında bir fiyatla temin edebiliyor.Çiftçilerimize destek olmak için yaptığımız bu tesisi Gölbaşı Belediyesi’ne devrdiyor, İşletmesini belediyemize bırakıyoruz.Çiftçilerimize hayırlı, bereketli olsun ”dedi.

Devir teslim töreninde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise “Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve kıymetli bürokratlarına Gölbaşı’na kazandırdığı bu güzel tesis için teşekkür ediyorum.Tesisisin işletmesi bundan sonra Belediyemize ait olacaktır, çiftçilerilerimize hayırlı olsun,Allah bereketli kazançlar nasip etsin”dedi.

Tohum Eleme Tesisi ile birlikte  hububat ekimi ve bakliyat ekiminin daha kaliteli ve verimli hale getirilmesi ve çiftçilere ekonomik açıdan katkı sağlaması hedefleniyor. Ayrıca, sağlıklı ve ilaçlanmış hububat tohumu kullanılarak hastalıkların sebep olduğu kayıplar ortadan kaldırılması hedefleniyor.


Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER