Ankara Bulvarı trafiğe açıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mahkeme kararı gereği trafiğe kapatılan Ankara Bulvarı ve bağlantı yolları trafiğe açıldı.

Ankara Bulvarı trafiğe açıldı
 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mahkeme kararı gereği trafiğe kapatılan Ankara Bulvarı ve bağlantı yollarının, yine mahkeme kararıyla kaldırılarak yolun trafiğe açılmasıyla ilgili olarak, “Ümit ederim bu mahkeme kararı, başta karşı çıkan odalara iyi bir ders olur. Bundan sonra bu tip işlemlerde bulunmazlar.  Elbirliğiyle Ankaramızı Mimarlar Odası'nın elinden kurtarmış olduk” dedi.    

Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını, TRT Haber'in canlı yayınına katıldığı sırada öğrenen Başkan Gökçek,  mahkeme kararını, davayı açan Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı'nın elinden alarak okudu. Başkan Gökçek, ardından, yolların tekrar trafiğe açılması için Fen İşleri Başkanı Vedat Üçpınar'a telefonla talimat verdi.

Gökçek, Bulvar'ın tekrar açılması için mahkemeye giderek gayret sarf eden çeşitli odalar, dernekler ve vatandaşlara da teşekkür ederek, "İstemeyerek olsa da Ankaralılara böyle bir sıkıntı yaşattığımız için özür diliyorum" dedi.  

Sözlerine, "Odalar bunu yaptılar da ne oldu yani, bakın netice itibariyle mahkeme bu kararı kaldırdı" diyerek devam eden Başkan Gökçek,  şunları söyledi:

 “Yazık, günah değil mi Ankaralı'ya? Odaların yönlendirmesiyle biz sanki mahsus kapatıyormuşuz gibi bir hava vermeye kalktılar. Kapatmasak hemen hakkımızda suç duyurusunda bulunacaklar.

 Ama yüzde 90 vatandaşımız çok büyük tepki gösterdi, özellikle Mimarlar Odası olmak üzere diğer odalara... "

 -"YOLA KARŞI ÇIKANLARIN BU YOLU KULLANMASI, İHANETTİR"

 Hakimlerin bir çoğunun da bu yolu kullandığını belirten Gökçek, " 8 dakikada 10 dakikada geldikleri yolu, 1-1,5 saat arasında gelecekler. Normal şartlarda insanların zarar görmesini hakimlerimiz de istemez. Son kararın böyle verilmiş olması, bizi ziyadesiyle mutlu etti” diye konuştu.

 Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

"Umarım bu mahkeme kararı iyi bir ders olur karşı çıkanlara. Bundan sonra bu tip iş ve işlemlerde bulunmazlar.  Bu işlerin içine ideolojiyi katmamak lazım, bu yollardan hepimiz geçiyoruz.  Bir talebim var; Mimarlar Odası ve bize dava açanlar, eğer o yollardan geçerlerse kendilerine ihanet etmiş olurlar. Bu ayıp onlara yeter. Diyorum ki oradan geçmeyin arkadaş… Onurlu insan, madem ki oraya dava açtı, 'Ben buradan geçmem' der ve geçmez.  Bu suretle o yoldan yararlanmayarak kendilerini cezalandırırlar.”   

Bu arada, Ankara Bulvarı ve bağlantı yollarının açılmasıyla ilgili olarak 7,15 ve 17. idare mahkemeleri de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER