“Alışverişini Mahalle Bakkalından yap, paran Gölbaşı’nda kalsın"

İYİ Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gıda ürünlerini Mahalle Bakkallarından aldı.

“Alışverişini Mahalle Bakkalından yap, paran Gölbaşı’nda kalsın"

İYİ Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı, Gölbaşı’nda mahalle arasında hizmet veren bakkallara destek olmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla Seğmenler, Bahçelievler, Şafak, Karşıyaka mahallelerindeki bakkallardan alışveriş yaparak, vatandaşlara da alışverişi mahalle bakkallarından yapmaları çağrısında bulundu. 
Gölbaşı’nda gerçekleştirilen destek alışverişi etkinliğine, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Danışmanı ve 1.Bölge Koordinatörü Lütfü Yılmaz, İYİ Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Selçuk Dağdelener, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ezgi Şimşek, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. 
MAHALLE BAKKALINA DESTEK VER
“Mahalle bakkalına destek ver” çağrısı yapan Başkan Mehmet Öztürk, Gölbaşılı’ların alışverişlerini mahalle bakkallarından yaparak destek olacaklarına yürekten inandığını belirtti. 
İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Öztürk “Ekonomik kriz ve pandeminin zorlayıcı koşullarıyla boğuşan esnafımıza destek olmak amacıyla, mahalle arasında kalan esnaflarımızdan alışveriş yaparak, yaptığımız bu alışverişleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacağız.
Yaşı 30’un üzerine olanların mahalle bakkalı hikayeleri çoktur. Çocukluğumuzun mirasıdır mahalle bakkallarımız. Çağa ayak uyduralım derken bu mirasın yok olmasına göz yumamayız. Mahallelinin kara gün dostu bakkallarımızı ayakta tutmak asli görevimiz olmalı. Eğer bunu yapmazsak sonraki kuşaklar bu sosyal olguyu göremeyecek, anlamını bilemeyecek. Bugün burada hem esnafımıza destek olacak, farkındalık oluşturacağız hem de ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmuş olacağız. Bizleri samimiyetle karşılayan tüm emektar ve vefakâr bakkal esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum. ‘Bakkallık’ mesleğinin ölmemesi, yaşaması, gelişmesi ve devamlılığını sağlamak adına bugün olduğu gibi yarınlarda da her daim esnaflarımızın yanlarında olacağız. ” dedi. 
MAHALLE BAKKALARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Danışmanı ve 1.Bölge Koordinatörü Lütfü Yılmaz ise  “Pandemi sürecinden dolayı esnafımız çok büyük sıkıntılar çekti.  Biz de İYİ Parti ailesi olarak esnafımıza destek olmak istedik. Eskiden anne ve babamız bir şeye ihtiyacımız olduğunda ‘oğlum git bakkaldan al’ derdi. Sıkıntımızı, derdimizi, kederimizi, sevincimizi, neşemizi paylaştığımız mahalle bakkallarımız bir mahallenin kalbidir. Kültürümüzü yaşatan en önemli yapı taşlarındandır. Biz böyle bir anlayış ile büyüdük. Mahalle arası bakkallarımıza katkı için de bu etkinliği başlattık. Maneviyatımızın en anlamlı olgusuna her zaman sahip çıkacağız.” dedi. 
ALINAN ÜRÜNLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK
Destek kampanyası kapsamında tek tek mahalleleri gezen İYİ Partililer, hem mahalle bakkallarından toplu alışveriş yaptılar hem de esnafların sıkıntılarını dinlediler.  
Alınan gıda ürünleri İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nda paketlenerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2021, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER