Ali İhsan Güçlü: 2'nin 3'ten büyük olduğunu göstereceğiz

Ali İhsan Güçlü: 2'nin 3'ten büyük olduğunu göstereceğiz

Ali İhsan Güçlü: 2'nin 3'ten büyük olduğunu göstereceğiz

Gölbaşı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirdi. MHP Grup Başkanvekili Ali İhsan Güçlü Başkan Duruay’ın ‘Çoğunluk bizde’ sözlerine yanıt verdi.

“2'NİN 3'TEN BÜYÜK OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ”

Koçak’ın ardından kürsüye çıkarak MHP Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Ali İhsan Güçlü, “Sayın başkanımız benim de içerisinde görev yaptığım imar komisyonunda olan gelişmelerle ilgili birkaç cümle sarf etti. Özellikle şu cümleyi kabullenmemiz mümkün değil. Bu komisyonlarda Ak Parti 3’e 2 çoğunluktadır. İstediği maddeyi buradan geçirir, istediği maddeyi geçirmez. Siz bunu böyle diyorsanız, öyle söylemeye devam edin. Ama Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak biz de 2’nin 3’ten büyük olduğunu ispat ettik ve edeceğiz. Yani burada konuşurken herkes istişare, meşveret, karşılıklı görüş alışverişi, fikir teatisi, sosyal ütülük, kardeşliğimiz, arkadaşlığımız, komşuluğumuz... Bunların tamamını en az sizin kadar önemsiyoruz ve en az sizin kadar da bu işlere kıymet veriyoruz. Yalnız şunu da unutmayalım. Bizler burada 140 bin insanı temsilen bulunuyoruz. Hepimizin tek tek siyasi, vicdani ve hukuki sorumluluğu var. Bütün bu işleri yaparken her şeyin rakamlardan ibaret olmadığını, her şeyin buralarda yazan cümlelerden ibaret olmadığını da bilmek zorundayız.” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın MHP Grubunun önergelerine karşı sürekli “siyaset yapma” amacıyla eleştirel yaklaştığını belirten Güçlü, “Bakın az önce bir soru önergesi verdik. Başkanımız yine her zamanki tepkisini göstererek ‘siyasi olarak bize önerge vermeyin, siyasi olarak bu tip sorular sormayın’ dedi. Ya şimdi köyün muhtarı gelip sizlere soruyorsa böyle bir arsa kiraya verildi, bu araziyi filanca kişi cami derneğine bağış yapmıştı. Bunu öğrenmek bizim hakkımız değil mi, o köylünün, muhtarın hakkı değil mi? Böyle bir şey olduysa da cevap yazılır üç cümle beş cümle, geçilir gidilir. Yani bu tip şeylerden alınganlık göstermeye gerek yok.” diye konuştu.

“BİR KERE DE ADIM ATIN, ŞURADA EKSİK YAPTIK DİYEBİLİN”

MHP’nin yaptığı basın toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunan Ali İhsan Güçlü, “Önceki hafta yapmış olduğumuz basın toplantısında arkadaşlarımızın, büyüklerimizin söylemiş olduğu bazı cümlelerle alakalı eksik anlama, yanlış anlama olabilir. Biz eksik de söylemiş olabiliriz, yanlış da söylemiş olabiliriz. Yeri geldiği zaman özür dilemenin erdemini de biliyoruz. O özürü de dileriz. Fakat ısrarla doğru dediklerimizi de söyleyeceğiz. Siz de bu manada olumlu bir adım atıp ‘ya tamam şurada da biz şunları şunları eksik yaptık’ diyebilin. Biz bugüne kadar ne bu kürsüde ne dışarıda aramızdaki dostluğa, kardeşliğe halel getirecek hiçbir cümle kullanmadık. Bizi bu cümleleri kullanmaya kimse sevk edemez. Yalnız şunu da kimse unutmasın, biz bu cümleleri ahlakımız gereği kurmuyoruz. Yoksa biz de kısa vadede siyaseten geri dönüşü olacak cümleler kurmayı biliriz” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER