Aktay; Çalışmalarını Anlattı

Ak PArti meclis üyesi ve Sanayi kooperatif başkanı Mehmet Aktay hakkında çıkan söylentileri yazılı olarak cevap verdi.

Aktay; Çalışmalarını Anlattı
 Ak PArti meclis üyesi ve Sanayi kooperatif başkanı Mehmet Aktay hakkında çıkan söylentileri yazılı olarak cevap verdi.

Aktay ; 2009 yılında “Belediye Meclisi Üyesi” aday adı sürecinde yayınlamış olduğum “Projelerim” adı altındaki Basın Bildirgesinde yayınladığım ve Meclis üyesi seçildiğimde üzerinde çalışmayı vaad ettiğim projelerin gerçekleşip- gerçekleştirilmediği hususunda  bazı basın yayın organlarında haberler yayınlanmaktadır. Bu sebeple adı geçen projelerle ilgili cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Proje 1-Gölbaşı sanayi sitesindeki esnafların önceliği olarak yer sorunlarını çözmek.Sanayinin taşınmasının gecikmesi durumunda mevcut sanayi sitesinin daha kullanışlı ve modern bir hale getirilmesi;

1-Sananyinin taşınması için Oğulbey Mah.69. parsel üzerinde 155 dönümlük mera olan alan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı bünyesinde sürdürülen 9 yıllık çalışma sonucunda Köy Merası durumundan çıkarılarak, Küçük Sanayi Sitesi Bölgesi haline dönüştürülmüştür.69. parselin geri kalan 365 dönümü de projelendirilerek Küçük Sanayi Sitesi Bölgesi haline dönüştürülmesi için onay durumunda beklemektedir.

Proje 2- Gölbaşındaki esnafları korumak için Pazar günleri büyük alışveriş merkezlerinin tatil yapmasını sağlayarak küçük esnafın müşteri sayısını artırmak,

2-Pazar günleri büyük AVM lerin kapalı tutulması hususunda Gölbaşı Belediyesi nezninde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Bu büyük AVM lerin Pazar günü kapalı tutulabilmesi için bir kanun çıkarılması gerektiği ve ilgili kanunun ise halen T.B.M.M. başkanlığında beklediği öğrenilmiştir.

Proje 3- Gölbaşında halen esnaflık yapan arkadaşları korumak, haksız rekabetin önüne geçmek amacıyla işyeri açma ve ruhsat alma şartlarına bir standart getirerek hizmet kalitesinin arıtılmasını sağlamak,

3-Gölbaşı Belediyesinde yapılan girişimlerimiz sonucunda Gölbaşı Belediye Başkanı defalarca Sanayi Sitesini ve Gölbaşı lı esnaf arkadaşlarımızı ziyaret etmesi sağlanmıştır. Bu ziyaretler sırasında tüm esnaf arkadaşlarımız sorunlarını birinci ağızdan Başkanımıza iletmişlerdir. Ruhsat ve Haksız rekabet konusunda belediye başkanımızda bilgi verilmiştir.Başkanımız ilgili birimlere talimat vermek suretiyle bu sorunun çözümü konusunda gerekli işbirliğini yapmıştır.

Proje 4- 4-Mevcut işyerleri Gölbaşı halkının ihtiyacını karşılamaktadır. Nüfusa orantılı olarak  ihtiyaç/bazı  alanlarda işyeri açılmasını destekleyerek esnafımızı ve halkımızı korumak.

4-Gölbaşı İlçesinin nüfusu çok hızlı bir şekilde artmaktadır.150.000 civarında olduğu tahmin edilen bu nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilçemizde sınırlı olan bazı işletmelerin sayısını artırmak amacıyla,bu işletmelerin ana merkezlerinden bir şubede gölbaşına açılması konusunda davetler gönderilmiştir.

Proje 5- 5-Yılın bir  haftasını Gölbaşı nda “Esnaflar Haftası ve Alışveriş Şenliği” adı altında bir etkinlik yaparak,halkla esnafımızın kaynaşmasını ve dayanışmayı sağlamak.

5-Alışveriş Şenliği adı altında Ankara Büyük Şehir Belediyesince bir festival düzenlenmektedir.Gölbaşı,esnaflarımızın da bu şenliklere katılımın sağlanması için Afiş ve Ulaşım desteği vermektedir.

Proje 6-İşsiz gençlerimizin iş sahibi olabilmesi için, Kaymakamlık,Belediye Başkanlığı ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, gençlerimize  iş garantili meslek kursları açmak.

6-İşsiz gençlerimizin Meslek sahibi olabilmesi amacıyla Gölbaşı Belediyesi bünyesinde,Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ile işbirliği yaparak hem iş garantili Meslek Kursları verilmekte hem de kurs süresince kursiyerlerin ihtiyacını karşılamak için günlük ücret ödenmektedir.

Proje 7-Tüm işyerlerinde çırak ve kalfa statüsünde çalışan arkadaşlarımızın belgelerini alarak, uzmanlaşmaları ve kendi  işyerlerini kurmalarının sağlanması için kendilerine destek olmak,

7-3308 sayılı kanun gereğince işyeri açabilmek için Ustalık Belgesine sahip olması gerekmektedir.Bu amaçla işyerlerinde çalışan çıraklarımızın mesleki eğitime devam ederek hem sigortalı olmaları hem de Ustalık Belgesine ulaşabilmeleri için eğitimlerini tamamlamaları hususunda tüm esnaf kardeşlerimizle işbirliği yapılmıştır.Halen Kalfa olan arkadaşlarında Ustalık Belgesi alabilmeleri için yaptığımız girişimler ile dönemler halinde Ustalık Eğitimi kursları açılmaktadır.Bu kurslardan esnaf arkadaşlarımızın yararlanması için tüm duyurular ve bilgilendirmeler titizlikle yapılmıştır.

Proje-8-Bir insanlık ayıbı olan ”Amele Pazarları”nı ortadan kaldırmak,buradan ekmek kazanan arkadaşlara  tüm iklim koşullarında rahatlıkla  oturup,iş bekleyebilecekleri,modern,sıcak ve Gölbaşına yakışır bir irtibat bürosu şeklinde bir yer tahsis edilmesi,

8-Amele Pazarının mevcut yerinden kaldırılması için gerekli girişimler yapıldı.Amele pazarı yakın bir zamanda mevcut yerinden kaldırılarak Seğmenler Mahallesinde yapılması planlanan Kapalı Pazar yerinde yapılacak olan özel bir bölüme taşınacaktır.

Proje- 9-Gölbaşı nda bulunan resmi kurumların, belediyenin,özel şirketlerin ve büyük fabrikaların satın alma işlerinin mümkün olduğu kadarıyla  Gölbaşında bulunan İşyeri sahipleri tarafından karşılanması yönünde çalışma yapmak. Bu çalışmayla ilgili özel büro oluşturulabilir,

9-Gölbaşı Belediyesi içinde kurulan “Satın Alma” birimi gerekli çalışmaları yaparak ihtiyaçların büyük bölümünü Gölbaşında ki esnaf kardeşlerimizden sağlamaktadır.

Proje- 10-Gölbaşı na bağlanarak mahalle olan köy  ve çevre  sitelerde  ikamet eden vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi ve günübirlik alışverişlerini yapabilmesi için bu mahallelere ücretsiz servis konulmasını sağlamak, böylece esnafımızın iş potansiyelini artırmak.

10-Ankara Büyük Şehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi sağladığı Belmek servisleriyle ücretsiz olarak vatandaşlarımızı gölbaşı merkeze getirmektedir.

Proje11-Esnaf olarak çalışan birisi olarak,esnafların sorunlarını,  gerek sivil toplum örgütlerinin önüne düşerek,  gerekse esnaflarımızla ortak kararlar alarak  yetkililere aktarmak, çözüm önerileri sunmak ve takipçisi olmak için elimden gelen çabayı sarf etmek.

11-Meclis Üyesi olduğum 2014 yılından itibaren Dernekler,Sivil Toplum Örgütleri ve odalar ile sürekli işbirliği halinde olduğum herkesçe malumdur.Gölbaşı Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının sürekli işbirliği halinde olmasını sağladım.Bu çalımlara sırasında hem esnaf kardeşlerimizin hem de tüm Gölbaşılı hemşerilerimizin sorunlarına çözüm aradım.Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir.

2014 Seçimlerin Meclis Üyesi olduğum tarihten bu tarafa çalışmalarımda bana verdiği destekten dolayı Belediye başkanımız Sn Fatih DURUAY’a Başkan Yardımcılarına, Birim Müdürlerine ve Çalışanlarına şükranlarımı sunarım.dedi

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER