Ak Parti'den CHP'ye iade-i ziyaret

Ak Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı ve Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Çarpıcı açıklamalar da yapıldı.

Ak Parti'den CHP'ye iade-i ziyaret

Ak Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı ve Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan ve beraberindeki heyet CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek’e iadeyi ziyarette bulundu. Sohbet havasında geçen ziyarette ayrıca, başkanlar Gölbaşı’nın sorunları hakkında da fikir alışverişinde bulundular.

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan birlik beraberlik mesajları verirken, “Gölbaşı için teşkilatımızla birlikte elimizden geleni yapacağız. Ak Parti olarak farkımız iç içe olmamızdır. Gölbaşı için hep birlikte hizmet edip, Gölbaşı için uğraşacağız” dedi.

Ak Parti’den CHP’ye gerçekleşen iade-i ziyarette ilçe başkanları gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek Tuluntaş’ta Başkan Odabaşı’nın vatandaştan önce DSİ’ye kendi arsasında da bulunduğu bazı parsellerle ilgili yazı göndermesi hakkında da  “DSİ’ye yazı gönderilmesi konusunu da etik bulmayız.” dedi.

VİRANCIK’IN EMSAL SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Ercan Şimşek Gölbaşı’nın gerçekten ciddi sorunları olduğuna dikkat çekerek “İmarla ilgili çalışma yapılıyor şu anda ama bu Virancık Bölgesi emsal artışı ile ilgili. Emsal artışı olmasa bile bir düzenleme getirilmesi lazım. Orada bir takım hakla geriye doğru, olmaması gerektiği gibi. Bizde belediyeye bir öneri sunduk. İmar şehirleşmedir. İlçe için en önemli konu. Çok hızlı şekilde gündeme gelip çözülmesi lazım. Nüfusu hızla artıyor. Siz bu konularda bu hızı yakalayamazsanız şehirleşme sağlıklı olmaz. Bu artan hıza göre sizde uygulamada hızlı olmalısınız. Ama ne yazık ki geçtiğimiz dönemde bu konuyla ilgili bu konuda sıkıntı yaşandı. Daha önceki yönetimde de bu yönetimde de sıkıntı oldu. İnşaatın imarın önü açılmazsa Türkiye’de gelişmekte olan ülkelerde inşaat lokomotif düzeyindedir. Umarım önümüzdeki günlerde Mart-Nisan gibi inşaat başlama sezonudur. Orayı kaçırırsanız çok sıkıntı yaşanır. Umarım bu defa geçen yılki gibi olmaz” dedi.

VİRANCIK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan ise mevcut problemle ilgili çalışma içinde olduklarını ifade ederek “Biz önemli adımlar attık. İlerleyen süreçte de emsale olan olmayan yerlerle ilgili sıkıntı var. Kurum Başkanı ile görüştük. Gölbaşı Belediyesi’nin de bir görüşmesi olmuş. O bölgede vatandaşın yerine güzel bir çalışma olacak. O bölgede bir de alt yapı sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Onun ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüştük, daha kararlı adımlar atacağız.” Dedi.

HASTANENİN PROJEMİZİ BAŞARI İLE SONUÇLANDIRACAĞIZ

Gölbaşı’na yeni yapılması düşünülen hastanenin yeriyle de ilgili bilgi veren Başkan Karaaslan yeni yapılacak olan hastanenin Örencik bölgesine yapılacağını kaydetti. Karaaslan hastane projesini başarı ile sonuçlandırmak istediklerini ifade ederek “Hastane projemizi de başarı ile sonuçlandıracağız. Hastanenin oraya yapılması kazancı daha da yukarılara çıkaracak. Hem arsa hem inşaat hem bina anlamında daha da değer katacak” dedi.

74 PARSEL ASKIYA ÇIKIYOR

74 parsel ile ilgili de çok uzun zamandır sıkıntı olduğunu belirten Ercan Şimşek’e Arif Küçük yanıt verdi. “Onunla ilgili askıya çıkma sürecinde olduğu bilgimiz dâhilinde. Birkaç gün içinde Gölbaşı Belediyesi’nde askıya çıkacağı söylendi. Yaklaşık 2 ay süreci var” dedi. Osman Karaaslan ise 74 parsel sorununun 4-5 tane şahısın bir araya gelmesi ile çözülebileceğini belirtti.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Basın mensuplarının Tuluntaş Mahallesi’nde ki yüksek kattan haberdar edilmemesi ve Başkan Odabaşı’na ait arsaların öncelikli olarak haktan faydalanması ve “Belgeleri getirmezseniz istifa ederim” sözleri hakkındaki sorulara da yanıt veren Osman Karaaslan  “Biz gerekli açıklamaları ve üzerimizde düşeni yaptık. O bölgenin tüm vatandaşlarının yararlanması ve haberdar olması ile ilgili çalışma yaptık.” Diyerek iddiasının arkasında olduğunu söyledi.

ŞAHSİ ÇIKAR VARSA ETİK BULMAYIZ

Gölbaşı Son Gaste Genel Yayın Özcan Aydoğdu’nun CHP’nin rant çalışmalarına sessiz kalındığı sorusu üzerine Ercan Şimşek, “Biz CHP grubu olarak, şahsi menfaatlerin ön plana çıktığı hiçbir karar evet demedik ve bunun şiddetle karşısında olduk. Lokal olmadığı sürece bir köyde tüm köylülerin faydalanabileceği, bir artış yada alınan bir karar herkesin ortak faydalanabileceği bir yere tabiî ki hayır demeyiz, karşı çıkmayız. Bu alanın genişletilmesi konusunda da her zaman destek oluruz. Tabi ki orada artış yapılırken, kimlerin burada nesi var ve eğer bundan o köylüler faydalanacaksa karşı çıkmayız. Suskun kalmamızın nedeni tüm köyü kapsayıcı bir çalışma olduğu için orada bir emsal artışı yapılmış. Bu emsal artışı köy arazisi üzerinde yapılmış. Köylülerin bulunduğu arazi üzerinde yapılmış. Bununla ilgili çalışmaları destekleriz. DSİ’ye yazı gönderilmesi konusunu da etik bulmayız. Olaya da taraflı bakmamak gerekir. Karşı çıkmakta doğru değil belirli isimler üzerinden yapıldığını düşünmüyorum” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2012, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER