AK Parti Gölbaşı İlçe Kongresinin tarihi belli oldu

AK Parti’de ilçe kongreleri kapmasında AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresinin 1 Şubat 2020’de yapılacağı öğrenildi.

AK Parti Gölbaşı İlçe Kongresinin tarihi belli oldu

Meclis'te grubu bulunan dört siyasi parti kongre sürecine girdi. İlçe-il teşkilatlarını ve merkezi yönetimlerini değiştirecek partiler yeni kadrolarıyla 2023 seçimlerine hazırlanacak.

2020 yılı Meclis’te grubu bulunan partiler için kongre yılı olacak. Partiler ilçe-il kongreleri ile teşkilatları, seçimli büyük kongrelerle merkezi yönetimlerini yenileyecek, liderler de güven tazeleyecek. Kongrelerde seçilecek yeni yöneticiler partilerini 2023 yılından önce olması beklenen Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimine götürecek kadrolarını oluşturmuş olacak.

AK PARTİ’DE KÖKLÜ DEĞİŞİMLER BEKLENİYOR

AK Parti’de 2020 yılı içerisinde belde ve ilçe kongrelerinin ardından il kongrelerinin tamamlanması planlanıyor. Ağustos ayında düzenlenen MYK toplantısında AK Parti kongre sürecinin başladığını ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre sürecinde teşkilatlardaki değişime ilişkin ana kriteri Hz. Ömer örneğiyle dile getirmişti. Erdoğan’ın adaleti, dürüstlüğü ve yüksek sorumluluk duygusu ile bilinen Hz. Ömer’e gönderme yaparak, “Yeni Ömer’ler bulacağız. Önümüzde geniş bir süre var, üzerimizde hiçbir baskı yok. Bu işleri ahbap çavuş ilişkisi içinde yürütmeyecek, efradı ayan içinde olmayacak isimlerle yola devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

MİLLETE TEPEDEN BAKANLARLA YOLLAR AYRILACAK

Erdoğan’ın bu açıklamaları doğrultusunda gerçekleşecek olan kongrelerde AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların getirileceği belirtiliyor. AK Parti yönetimi, 24 Haziran 2018 milletvekilli seçimlerinden bu yana, teşkilatların performansı ile ilgili değerlendirme raporu tutuyor. Bu raporlara dayanarak da özellikle vatandaşla ilişkisini kesen, Cumhurbaşkanının tarifi ile ‘Millete tepeden bakanlarla’ yollar ayrılacak. 2020’de kongre sonrası AK Parti’nin il ve ilçe yönetimlerinde çok büyük değişimler bekleniyor.

GÖLBAŞI İLÇE KONGRESİ 1 ŞUBAT 2020’DE

AK Parti’de ilçe kongreleri kapmasında AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresinin 1 Şubat 2020’de yapılacağı öğrenildi. Son seçimlerde İstanbul, Ankara gibi önemli illerin kaybedilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belde, ilçe ve illerde birçok değişikliğe gideceğinin sinyalini vermişti.  Bu doğrultuda seçim öncesinde ve sonrasında gerek teşkilat üyeleri gerekse AK Parti’ye gönül vermiş isimler tarafından eleştirilerin odağında olan AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilat Başkanı Selim Akceylan’ın ve yönetiminin göreve devam edip etmeyeceği de kongre sürecinde belli olacak.

CHP NİSAN AYINDA 37’NCİ KURULTAYINI YAPACAK

CHP’nin 37. Olağan Kurultay süreci başladı. Kasım ayında mahalle delege seçimleri, ardından ilçe kongreleri, ocak-mart aylarında il kongreleri yapılacak. CHP’nin seçimli büyük kongresinin 2020 yılının nisan ayı içinde yapılması bekleniyor. CHP’nin hem il başkanlıklarında hem de Parti Meclisi’nde önemli değişiklikler olması bekleniyor.

İYİ PARTİ HAZİRAN’DA 2. OLAĞAN KONGREYE HAZIRLANIYOR

2 yaşına giren İYİ Parti bugüne kadar bir olağan 4 de olağanüstü kongre yaptı. İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultay sürecinin 2020 yılının şubat ayında başlatılması kararlaştırdı. Alınan karar ile önümüzdeki yılın şubat ayında il ve ilçe kongreleri başlayacak.

SAADET PARTİSİ 7. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPACAK

2020 yılı öncesi tek kongre ise Saadet Partisi’nin olacak. 3 Kasım 2019 Pazar günü “Gelecek Saadet ile gelecek” sloganıyla yapılacak 7. olağan büyük kongrede Genel Başkan Temel Karamollaoğlu yeniden aday olacak. Kongrede Genel İdare Kurulu’nda değişiklik olması, Başkanlık Divanı’na yeni isimlerin alınması bekleniyor.

En son 18 Mart 2018’de kongresini yapan MHP’nin kongre sürecinin ise 2021 yılında işlemesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2019, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER