30 yıllık Mogan hayali 15 ayda gerçek olacak

Gölbaşı’nın 30 yıldır temizlenemeyen doğa harikası gölü Mogan’da çalışmalar gelecek ay başlıyor.

30 yıllık Mogan hayali 15 ayda gerçek olacak
 

Gölbaşı’nın 30 yıldır temizlenemeyen doğa harikası gölü Mogan’da çalışmalar gelecek ay başlıyor. Mogan, 450 gün sürecek temizlikle eski günlerine dönecek

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölünün sadece Gölbaşı'nın değil, Türkiye'nin ve Ankara'nın değeri olduğunu belirterek, "30 yıldır gölün temizliği gündemde olmasına rağmen, bugüne kadar atılan adımlar maalesef boştu. 15 Temmuz'da imzalanan protokol ile kasım ayı içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından teknelerimiz temizlik için gelecek" dedi.

2017 MİLAT OLACAK
Temizlik işleminin 450 gün olarak belirlendiğini aktaran Duruay, Gölbaşı için hükümetten istedikleri en büyük yatırımlardan birinin Mogan Gölü temizliği belirtti. Duruay, "30 yıldır gölün temizliğinin gündemde olmasına rağmen, bugüne kadar atılan adımlar maalesef boştu. Ama son zamanlarda yapmış olduğumuz girişimler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ihale Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredildi. 15 Temmuz da imzalanan protokol kasım ayı içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından teknelerimiz temizlik için gelecek. Temizlik işlemi 450 gün olarak belirlendi. Tekneler önümüzdeki ay göle inecek ve inşallah seneye de Mogan Gölü'nün eski temiz haline döneceğine inanıyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER