3 Hilal kaldırılıyor

MHP'li yönetim tarafından Atatürk Sahil Parkı girişine yaptırılan 3 hilale benzetilen 'TC' ibaresi l kaldırılıyor.

3 Hilal kaldırılıyor
Geçtiğimiz dönem Gölbaşı Belediye Meclisinde MHP'lilerin oy çokluğu ile kabul edilen Atatürk SAhil Parkı girişinde ki 3 hilali anımsatan 'TC' yazısı yeni dönem belediyesi tarafından yerinden söküldü.

Gölbaşı'nın en işlek mesira alanlarından biri olan Atatürk Sahil Parkı giriş kapısına yapılan sözde 'TC' yazısı dönemin muhalif meclis üyeleri tarafından  hoş karşılanmamıştı.

Muhalif meclis üyeleri yapılan TC'nin TC'den çok MHP'nin amblemi olan 3 hilali andırdığını ve bu durumun siyasi etiğe yakışmadığnıı dile getirmiş ve giriş kapısına kanunlara uygun bir şekilde TC'nin yazılması gerektiğini savunmuşlardı. 
Ancak, Gölbaşı Belediye Meclis gündemine gelen ve tartışma konusu olan TC yazısı ile ilgili olarak dönemin Belediye Başkanı Yakup Odabaşı eleştirilere kulak asmamıştı. Odabaşı ve MHP'li meclis üyeleri tüm eleştirilere rağmen TC yazısına onay vermişlerdi. 

Gölbaşı'nda bazı parklara da MHP liderlerinin isminin verilmesi Odabaşı'nın partizanlık yaptığı yönünde yorumlara neden olmuştu. 

30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni yönetim tepki çeken ve 3 hilale benzetilen 'TC' amblemini yerine kanunlara uygun bir TC ve Ay Yıldız yapmak amacıyla yerinden söktü.


Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 22:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER