18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yılı Gölbaşı’nda anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi 103. Yılı ve şehitler yapılan çeşitli etkinlikler ile bir kez daha anıldı.

18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yılı Gölbaşı’nda anıldı

 Sabah saatlerinde Atatürk Anıtında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediye Başkanlığının çelenk sunumu gerçekleşti. Şehitleri anma programı Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı Çanakkale’yi anlatan tiyatro seyircilere sunulurken, yine öğrenciler tarafından zeybek oynandı.

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan yaptığı konuşmada şunları kaydetti; Bugün her günden biraz daha anlamlı şehitlerimizi ve gazilerimi minnetle şükranla anıyoruz. Bu topraklar da 18 Martlar, Kurtuluş Savaşları ve 15Temmuz gibi mücadeleleri düşündüğümüz zaman kahramanlık hikâyeleri bitmez. Her Mehmetçiğimizin hikâyesi ayrıca anmaya değer. Annelerin, bacıların, evlatların, babaların öyküsü coşkusu bu topraklar üzerinde ilelebet devam edecektir. Kahramanlık hikâyelerini çocuklarımıza anlatmak onlarla paylaşmak, değerli büyüklerimize, sevgili gazilerimize sadece bir gün değil her gün hatırlamak boynumuzun borcudur. Bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hepsinin hatırları yad olsun. Yaşayan gazilerimize de sağlıklı ve sıhhatli günler diliyorum’ dedi.

18 Mart Şehitleri anma programına Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Gölbaşı Garnizon Komutanı Yzb. Murat Kuyucu, Gölbaşı Emniyet Müdürü İmdat Gökmen, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı  Bülent Elikesik, İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, meclis üyeleri, STK temsilcileri, bürokratlar, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 03:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER