1400 yıllık Kandil Geleneği kutlandı

“Miraç Sohbetleri”nin konuğu olan MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Miraç gecesinin önemini anlattı.

1400 yıllık Kandil Geleneği kutlandı

Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği “Miraç Sohbetleri”nin konuğu olan MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Miraç gecesinin önemini anlattı. Prof. Dr. Erdem, Müslümanların miracının namaz olduğunu söyledi.

 Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği “Miraç Sohbetleri”nin konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Miraç gecesinin önemini anlatırken, Müslümanların miracının namaz olduğunu söyledi. Fiyaka ya da birilerine gösteriş adına yapılan Müslümanlığın bir faydasının olmadığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Erdem, “Allaha kul olduğunuzu unutmayın. Hiç kimseye değil Allah’a kul olun” dedi.

GÖLBAŞILI HANIMLARA SESLENDİ

Gölbaşı Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki sohbette Gölbaşılı kadınlara seslenen MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Erdem, Türklerde kandil geleneğinin 1400 yıldan beri devam ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Erdem “Allah’ın izniyle Anadolu Türk toprağı olmaya devam edecek. Hiç kimse bu milleti onun bunun kölesi yapamayacak” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Erdem, “Miraç Sohbetleri” konuşmasında daha sonra özetle şunları söyledi:

“Miraç, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bunaldığı bir günde Yüce Rabbine sığındığı gündür. Müminlerin miracı da namazdır. Namaz, biz kullara bir hediyedir. Unutmayınız ki alnınızı secdeye koyduğunuzda yüce Allah’ın makamında oluyorsunuz.

Şunu hatırlatmak istiyorum; unutmayın ki devlet ve insanlık olmadan İslam olmaz. Camilerimizin bizim için birlik ve dayanışma yerleri olduğunu da asla unutmayın. Asla ve asla camiye gidip de birbirine selam vermeyenlerden olmayın. İman edin; eşlerinize, çocuklarınıza, vatanınıza ve milletinize karşı dosdoğru olun.”

“YÜREKLERİ YUMUŞATAN GÜNLERDEYİZ”

“Miraç Sohbetleri”nin başlangıcında kısa bir konuşma yapan Gölbabı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da, kandillerin yürekleri yumuşatan günler olduğuna dikkat çekerek “Cenabı Allah Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmasın. Bu günler duaların kabul edildiği günlerdir. Miraç Kandilinizi tebrik ediyor, Türkiye’nin geleceğinin ebedi olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER