10 Bin Kursiyere Eğitim

Gölbaşı Halk Eğitim merkezi’nin yıl sonu sergisi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde açıldı.

10 Bin Kursiyere Eğitim

 Açılış Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Uçar’ın konuşması ile devam etti.

Gölbaşı Halk Eğitimi Müdürü Hakan Uçar konuşmasında şunları kaydetti:

“Kurumumuz beşikten mezara kadar öğrenme işini planlı, programlı bir şekilde hayata geçiriyor. Okuma yazma bilmeyen insanımızdan, profesörümüze varana kadar herkes bizim hedef kitlemizdir. Herhangi bir sınırlamamız yok.  Bunu yaparken de insanımızı pasif tüketicilikten aktif üretici konumuna getirmeyi, bir iş yerinde çalışabilecek,  kendi işini kurabilecek bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Merkezimizin faaliyet alanlarını; Okuma yazma çalışmaları, mesleki kurslar, sosyal, sportif, kültürel, destekleyici kurslar ve açık öğretim çalışmaları oluşturmaktadır. Bu yıl 505 farklı kursta 2943 erkek, 7189’u kadın olmak üzere toplamda 10.132 vatandaşımıza hizmet verdik. Biz inanıyoruz ki devletin bu değerli kurumları; insanlara, insanlığa hizmet etmek için vardır. İnsanlığa hizmet etmek ise bir ideal, bir hedef işidir. Hedefi olmayan hiçbir gemiye rüzgâr yardım edemez. Biz rüzgârımızı aldık, belirlediğimiz hedefe doğru hızla yol alıyoruz”

Konuşmanın ardından Halk Eğitim Merkezinin folklor ekibi gösteri yaptı. Ardından sergi açılışı için kurdele kesimi yapıldı.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleşen sergiye Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek eşi Yeşim Şimşek, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakan Uçar, İYİ Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Saniye Çiftçi Ertürk  ve kursiyerler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER