BAŞKENT EKONOMİSİNE HAYAT VEREN ALIŞVERİŞ FESTİVALİ’NİN TANITIM GALA’SI ATO CONGRESİUM’DA YAPILDI

SHOPPİNG FEST HAYIRLI UĞURLU OLSUN, ESNAFIMIZIN KAZANCI BOL OLSUN

BAŞKENT EKONOMİSİNE HAYAT VEREN ALIŞVERİŞ FESTİVALİ’NİN TANITIM GALA’SI ATO CONGRESİUM’DA YAPILDI
  Ankaralılara inanılmaz indirimlerle alışveriş keyfi yaşatacak ve kent ekonomisini canlandırarak esnafın yüzünü güldürecek, Başkentlileri muhteşem konserlerle eğlenceye doyuracak Alışveriş Festivali’nin (Ankara Shopping Fest) ikincisi, gala programı ile tanıtıldı. ATO Congresium’da düzenlenen galada, ünlü besteci Can Atilla’nın muhteşem bir görsel şölen eşliğinde verdiği konserin ardından festivalle ilgili detaylar açıklandı.

Başkentlilerin heyecanla beklediği Alışveriş Festivali için geri sayım başladı. 7 Haziran’da başlayacak ve 3 Temmuz’a kadar Ankara’yı alışverişin yanı sıra kültür ve sanatın da başkenti haline getirecek festivalin tanıtımı ise ATO Congresium’da düzenlenen geniş katılımlı gala programında gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek ve ATO Başkanı Salih Bezci ile eşi Kadriye Bezci’nin ev sahipliği yaptığı programa Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, siyasi parti temsilcileri, müsteşarlar, büyükelçiler, bürokratlar, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sanatçılar, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

-CAN ATİLLA’DAN MUHTEŞEM KONSER

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ile Simge Fıstıkoğlu’nun yaptığı program ünlü besteci Can Atilla’nın muhteşem konseri ile başladı. Lazer ve sinevizyon gösterisi eşliğinde görsel bir şölen de sunulan konserde Atilla, katılımcılara eşsiz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Konserin son bölümünde sahneye çıkan şov grubunun renkli gösterisi ise festivalde yaşanabilecek eğlenceli dakikalara dair ipucu verdi.

Can Atilla’nın büyük alkış alan konserinin ardından geçen yıl ilk kez düzenlenen Alışveriş Festivali’nin kısa bir filmle hatırlatıldığı program, protokol konuşmaları ile sürdü.

İlk sözü alan Alışveriş Festivali İcra Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan, festivale Ankaralı bir sanatçı eşliğinde güzel bir başlangıç yapıldığını vurgulayarak, “Bu yolda çok güzel partnerlerimiz var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey, bu işteki en büyük partnerimiz olarak gücümüze güç kattı” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Ankara’ya uluslar arası bir festival kazandırılacağının altını çizen Yüksel Tavşan’dan sonra kürsüye gelen ATO Başkanı Salih Bezci de şunları söyledi:

“Bugün bir hayalden yola çıktığımız Ankara Shopping Fest’i geleneğe dönüştürmenin adımını atıyoruz. Ankara Valimiz Sayın Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’le birlikte ilkini geçen yıl yaptığımız festivalimizde çok büyük başarılara imza attık. Sayın Valim ve Sayın Belediye Başkanıma tüm Ankaralılar adına çok teşekkür ediyorum. Onların azmi ve kararlılığı bu festivalin başarısındaki en büyük etkendir.”

Festivale ilişkin bazı detayları da aktaran Bezci, Brezilyalı manken İsabeli Fontana’nın Ankara Shopping Fest’in marka yüzü olacağını açıkladı.

-BAŞKAN GÖKÇEK: 222 OTOMOBİL DAĞITIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise konuşmasının başında Alışveriş Festivali’nin (Shopping Fest) Ankara’nın ticari hayatı için son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Bir önceki sene İstanbul’da Shopping Fest varken Ankara’da olmadığını anımsatan Başkan Gökçek, bu nedenle Ankaralı esnafın işlerinin yüzde 30 azalmış olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“Ama geçen yıl yüzde 20 net artışı hep beraber gördük. Bu ne demek? Yüzde 30 artı yüzde 20, yaklaşık yüzde 50’lik bir artış. Bu Ankara’nın başlangıç yılı için mükemmel bir adımdı. Bu sene çok daha güzel bir adım atıyoruz. Geçen sene şenlikler vardı bu sene de ödüller var. 222 tane otomobil dağıtıyoruz. Gerisini de ATO Başkanı ile konuşup, önümüzdeki bir iki gün içinde belli edeceğiz. Dolayısıyla İstanbul’a değil yine herkes Ankara’ya gelecek.”

Ankara’nın marka şehri olması yolunda önemli bir adım atıldığına ve güzel sonuçlar alındığına dikkat çeken Başkan Gökçek,  “Shopping Fest”in hayırlı uğurlu olması ve esnafa da bol kazanç dileklerinde bulunduğu konuşmasını “Burada bulunan birkaç kişiye de otomobil çıksın” esprisiyle bitirdi.

-VALİ YÜKSEL: BAŞKENT’İN MARKA DEĞERİ YÜKSELİYOR

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de gelişen teknoloji sonucu hızını artıran rekabet ve büyüyen pazarlar ile dünyada yeni değişim-dönüşümler yaşandığını vurgulayarak, bu gelişimlerin yeni adreslerinin ise festivaller olduğunu dile getirdi. Festival rüzgarlarının batıdan doğuya fırtınaya dönüştüğünü ifade eden Yüksel, Anadolu’da da bu heyecanın yaşanmaya başlandığını söyledi. Vali Yüksel, İstanbul’da başlayan ve Ankara’da devam eden alışveriş festivalinin ise Başkentin marka değerine son derece olumlu katkılar yaptığını belirtti.

-FESTİVALE DEĞER KATANLARA ÖDÜL

Konuşmaların ardından yeniden kürsüye gelen Yüksel Tavşan ve Bezci, festivale maddi ve manevi değer katan bazı isimlere teşekkür plaketi verdi.

“Festivalin maddi ve manevi külfetini Büyükşehir Belediye Başkanımız çekiyor. Öncelikle onun hakkını vermek lazım” diyerek öncelikle Başkan Gökçek’e özel olarak teşekkürlerini sunan Yüksel Tavşan, Antares, Acity ve Kutup Pazarlama A.Ş. yetkililerine festivale sundukları katkılar nedeniyle plaket verileceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Acity AVM yetkilisi Alper Göçer’e plaketini sunarken, festivale destek veren tüm esnafa yönelik “Geçen sene ne kadar ciro yaptıysanız bu sene umarım iki katını yaparsınız” dileklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2013, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER