ABD'deki kriz altını fena vurdu

ABD'de hükümetin kapanmasının ardından New York'lu bir altın fonunun yüklü miktarda satış yapması altın fiyatlarını düşürdü.

ABD'deki kriz altını fena vurdu

Altın fiyatları ABD'de hükümetin bütçesiz kalarak kapanmasından sonra iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Hükümetin kapalı kalma halinin kısa süreceği yönündeki beklenti, güvenli liman olarak bilinen altına yönelen yatırımcı sayısını kısıtladı. Buna ek olarak New York Merkezli Comex altın fonunun yüklü miktarda satış yapması altın fiyatlarının 25 dolar birden düşmesine neden oldu. Altının 1300 doların altına inmesiyle gelen otomatik satışlar da kıymetli metalin üzerindeki baskıyı artırarak altını 1280 dolara geriletti. Bugünkü işlemlerde spot altın açılışa göre yüzde 0,3 kazançla 1289 dolarda seyrediyor.

BORSA SINIRLI YÜKSELDİ

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi XU100 güne dünkü kapanışa göre 44,30 puanlık yükselişle 76.514,29 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,06 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi XBANK değişim göstermedi. Holding XHOLD endeksi ise yüzde 0,02 oranında düşüş kaydetti. Analistler, BIST 100 endeksinin 76 bin 500 puan üzerinde kalması durumunda 77 bin seviyesindeki güçlü direncini test edebileceğini belirterek, olası düşüşlerde ise 75 bin 500 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini kaydediyor. Bugün açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini ifade eden analistler, ABD'deki bütçe ve borç tavanı sorunu ile ilgili gelişmelerin ise piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER