Tekne faciasında ölü sayısı artıyor!

İtalya'daki tekne faciasında yürekler dağlandı. Ölü sayısı 350'e yükselirken, sayının artmasından korkuluyor.

Tekne faciasında ölü sayısı artıyor!
Yüzlerce kaçak göçmen taşıyan bir tekne, İtalya'nın Afrika'ya en yakın kara parçası olan Lampedusa Adası açıklarında battı. Olayda en az 130 kişi hayatını kaybederken, can kaybının 350'ye kadar çıkabileceği belirtiliyor.
 
Yetkililer, batan tekneden şimdiye kadar 130'dan fazla cesedin çıkarıldığını, 200 civarında kişinin ise halen kayıp olduğunu söyledi. Yaklaşık 500 kişi taşıdığı belirtilen tekneden şimdiye kadar kurtulanların sayısı ise 141. Lampedusa'daki en üst düzey sağlık yetkilisi olan Pietro Bartolo, arama-kurtarma çalışmaları devam ettiği sürece ölü sayısının artabileceğini belirtti.
 
Dakikalar geçtikçe, kayıplara dair ümitler azalırken; yetkililer ölü sayısının 350'ye çıkabileceğini ifade etti.

Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tekne, Lampedusa Adası yakınındaki Conigli Adası'na yaklaşık 900 metre uzaklıkta alev alarak battı.
 
Yetkililer, ölenler arasında çok sayıda kadın ve iki çocuk olduğunu belirtti.

"MEZARLIK GİBİ"
 
Tunus'a 113 kilometre uzaklıktaki Lampedusa Adası'nın belediye başkanı Giusi Nicolini, "Kurtulanlar şoktaydı... Saatlerdir sudaydılar" dedi. Ölenlerin çoğunun Somalili ve Eritreli olduğu söyleyen Nicolini, "Korkunç bir tablo. Mezarlık gibi" dedi.
 
Birleşmiş Milletler ise teknedekilerin tamamının Libya'dan gelen Eritreliler olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

00.20131003203436.jpg 
 
Pazartesi günü de Sicilya açıklarında batan bir göçmen teknesindeki 13 kişi, kıyıya yüzmeye çalışırken boğularak ölmüştü.
 
PAPA: DUA EDELİM
 
Kaçak göçmenler sorunun dikkat çekmem amacıyla temmuz ayında Lampedusa'ya giden Papa Francesco de bir törende yaptığı konuşmada, batan teknedeki can kayıplarını "Şu anda sadece utanç sözcüğü aklıma geliyor. Bu bir utanç" ifadeleriyle değerlendirdi. Papa, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan da "Lampedusa'daki trajedinin kurbanları için dua edelim" ifadesini paylaştı.

01.20131003203533.jpg 
 
Olay nedeniyle Başbakan Enrico Letta'nın, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano ile sabah saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdikleri, Alfano'nun adaya gideceği bildirildi.
      
İTALYA’DA GÜNDEM DEĞİŞTİ
 
Facianın ardından Cuma gününün ulusal yas ilan edildiği İtalya'da gündemin birinci maddesi artık hükümet krizi değil.
 
İtalya'da son bir haftadır siyasi manevralarla ülkeyi hükümet krizinin eşiğine getirdiği ileri sürülen Silvio Berlusconi, bugün yapılması planlanan partisinin genel asamblesini ertelediklerini bildirerek, "Lampedusa trajedisi, bugünü bizim partimizin iç işlerine adamak için çok büyük" değerlendirmesinde bulundu.
 
Adadan gelen görüntülerin Hıristiyan vicdanlarını etkilediğini vurgulayan Berlusconi, Avrupa'yı göçmen sorunu konusunda tembellikle ve İtalya'yı yalnız bırakmakla suçladı.
 
Berlusconi'nin hükümetten istifaya çağırdığı beş bakanın, siyasi krize ilişkin bugün yapacakları basın toplantısı Lampedusa Adası’ndaki trajedi nedeniyle ertelendi.

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER