Tartışma yaratan kürtaj fotoğrafı

Çin'de gerçekleşen zorla kürtaj olayı büyük tartışma yarattı.

Tartışma yaratan kürtaj fotoğrafı

Çin'de ikinci çocuklarını doğurmak için gereken cezayı ödeyemeyen bir kadının zorla hastaneye götürüldüğü ve kadına kürtaj yapıldığı iddia ediliyor. Kadının yanında yatan cansız bebeğin fotoğrafı sosyal medyayı karıştırdı.

İddialara göre, Shaanxi'nin Zhenping ilçesinden Feng Jiamei, hamileliğinin 7. ayında resmi yetkililer tarafından kız olan çocuğuna kürtaj yaptırmaya zorlandı. Amerika merkezli aktivistlere göre, Feng'in kürtaj yaptırmaya zorlanmasının sebebi, ikinci bir çocuğa sahip olmak için ödemesi gereken yaklaşık 10 bin TL'lik cezayı ödeyememesiydi.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

BBC Türkçe'nin haberine göre, insan hakları grupları Çin'in "Tek Çocuk" politikasının birçok kadının kürtaja zorlanması anlamına geldiğini söylerken, Pekin bu iddiayı reddediyor.

Global Times gazetesi, ulusal ve yerel aile planlama otoritelerinin olayı araştırdığını bildirdi.

Amerika merkezli aktivist grubu All Girls Allowed'dan Chai Ling, "Feng Jianmei'in hikayesi, Tek Çocuk politikasının kadınlara karşı şiddeti nasıl onayladığını gözler önüne seriyor" dedi.

ELİNİ KOLUNU BAĞLADILAR

Grup, olaydan sonra Feng ve eşi Deng Jiyuan ile konuştuğunu söyledi. Deng'in söylediklerine göre, 3 Haziran'da karısı zorla hastaneye götürülmüş ve operasyondan önce eli ve kolu bağlanmış. Bir ilaç enjekte edilen bebek, 4 Haziran'da ölü olarak doğmuş. Yerel haberlerde alıntılanan Zhenping ilçesi yetkilileri ise Feng'i kürtaja zorladıklarını reddettiler.

Amerika'da yayın yapan christiantoday.com internet sitesi, kürtaj yaptırmayı kabul etmeyen kadının Aile Planlaması yetkilileri tarafından şiddet gördüğünü iddia etti. Kadın zorla bir araca bindirilip hastaneye götürülürken, eşinin ise işte olduğu ve ona haber verilmediği belirtiliyor.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2012, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER