NEW YORK SOKAKLARI TÜRKLERLE DOLDU

Amerika Birleşik Devletleri’nin finans merkezi New York’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Türk Günü Yürüyüşü” etkinliklerine Ankara damgasını vurdu.

NEW YORK SOKAKLARI TÜRKLERLE DOLDU
  

 ABD'nin New York şehrinde Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali on binlerce Türk’ün katılımıyla, coşkuyla kutlandı.Türk Günü Yürüyüş ve Festivali renkli görüntülere sahne olurken, yürüyüşün olduğu sokaklar Türk bayraklarıyla kırmızı -  beyaza büründü.  

Bu yıl 32.’si düzenlenen ve üç gün süren Türk Günü Yürüyüşü’ne, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve bürokratlarından oluşan  heyet ve kültür grubu FOMGET katıldı. Başkent Ankara etkinliklere verdiği katkı ve FOMGET Halk Oyunları Topluluğunun sergilediği muhteşem danslarla ayrıcalığını bir kez daha ortaya koydu

Etkinliklerin ilk gününde Wall Street’te Bayrak Çekme Töreni düzenlendi, ikinci gün katılımcıların bir araya geldiği Gala Gecesi ile devam etti. Üçüncü gün ise ülkenin birçok bölgesinden ve Türkiye’den gelen vatandaşların katılımıyla Madison Bulvarı’nda gerçekleşen yürüyüş ile sona erdi.

                         -SOKAKLAR KÜLTÜR ELÇİLERİ İLE RENKLENDİ

Türk Yürüyüşü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da coşkusuyla birleşerek, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Derneklerin, taraftarların, bandoların,Türki cumhuriyetler ve Balkanlarda yaşayan Türklerin katıldığı yürüyüşe, Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra , Amerikalıların ve yabancı turistlerin ilgisi de büyüktü.

Büyükşehir Belediyesi ve Başkent Ankara’yı temsil eden heyet ise Manhattan’ın en işlek ve ünlü caddelerinden biri olan Madison Bulvarı’nda başlayan yürüyüşün onur konukları arasında yerini aldı.  Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci  Egemen Bağış, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri ile Kuzey Kıbrıs Başbakanı İrsen Küçük, Azerbaycan milletvekilleri, Türk Amerikan Dernekleri Temsilcileri ile ön sıralarda yürüyüşe katıldı. Büyükşehir FOMGET Halkoyunları Topluluğu ise geleneksel kıyafetleri ile yürüyüşe ayrı bir renk kattı. .

     Festival Manhattan'da 56. Cadde ile Madison Bulvarı köşesinden başlayarak, Dag Hammarskjold Parkı'nda sona erdi.  Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki  kortejde, TADF'ye bağlı dernekler ile Türkiye'den gelen ekipler hazır bulunurken destek vermek amacıyla da Amerikan derneklerinden dans ve müzik grupları da katıldı.  

                  -NEW YORK SOKAKLARI TÜRKLERLE DOLDU-

            ABD’nin diğer şehirlerinden gelen Türkler de New York sokaklarını doldururken, ellerinde Türk bayraklarını sallayarak, kırmızı-beyaz kıyafetleriyle yürüyüşü izleyen binlerce vatandaş kortejde geçit yapanlara alkış ve tezahüratta bulundu.   Yürüyüşe ABD’de büyük ilgi gösterirken, Manhattan’ın da en işlek caddesi uzun süre trafiğe kapatıldı.    

                     -FESTİVALDE FOMGET BAYRAK DAĞITTI-

            Yürüyüşte bando takımları, dans grupları, dernek temsilcileri ve diğer katılımcılarla birlikte FOMGET’te geçit yaptı. FOMGET dansçıları korteji izleyen vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. Dağıtılan bayraklarla New York sokakları kırmızı - beyaz renge büründü. Dansçılar Anadolu motiflerinden oluşan geleneksel kıyafetleri ve gösterileriyle büyük alkış alırken, 2020 yılı olimpiyatlarının İstanbul’da yapılması için katılımcılara çok sayıda “İstanbul 2020 Candidate City” yazan tişörtler dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER