HAYDAR ALİYEV PARKI’NDA KUTLAMA VE AÇILIŞ

Batıkent Haydar Aliyev Parkı’nda anlamlı kutlamalar ile muhteşem bir açılış birlikte gerçekleşti.

HAYDAR ALİYEV PARKI’NDA KUTLAMA VE AÇILIŞ

Batıkent Haydar Aliyev Parkı’nda anlamlı kutlamalar ile muhteşem bir açılış birlikte gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Batıkent’te Ankaralılara armağan ettiği Haydar Aliyev Parkı, bir Azerbaycan firmasının inşa ettiği sosyal donatılarla işlevi arttı, daha da güzelleşti.

Azerbaycan firmasının inşa ettiği sosyal donatıların açılış töreni için ise Azerbaycan’ın 95. Kuruluş yıldönümü ve Azerbaycan’ı bugünlere taşıyan önderi Haydar Aliyev’in doğum yıldönümü seçildi.

Azerbeycan firması, Batıkent Haydar Aliyev Parkı’nda 1500 kişilik üstü membran çadır kaplı bir anfi tiyatro, fıskiyeleri ile birlikte güzel bir süs havuzu, bir kafeyi, çevre düzenlemeleri ile birlikte inşa etti.

İlave olarak gerçekleştirilen sosyal donatıların açılış törenine,   

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev adına Azerbeycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Toplumsal ve Siyasi İşler Şube Başkanı   Ali Hasanov, Azerbaycan Büyükelçisi Faig Babadov, TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin ile  Azerbaycan ve Türkiye’den çok sayıda askeri ve sivil yetkili katıldı.

Azerbeycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılışta gerçekleştirilen protokol konuşmalarına Haydar Aliyev’in Azerbaycan ve Türk halkı için dilinden düşürmediği “Tek millet, iki Devlet” sözcüğü damga vurdu.

Bu ortak duyguya atıfta bulunan konuşmacılar Haydar Aliyev’in yaşamı boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine örnek aldığına dikkat çektiler. Bu çerçevede ticari ve siyasi her konuda işbirliği ve dayanışmanın arttırılması gerektiğini vurgulayan konuşmacılar,  tarihten günümüze gelen duygu bütünlüğünün,  Atatürk’ün Başkenti’ndeki bu güzel parkta Haydar Aliyev adı ile birlikte ilelebet yaşatılması için görüş birliğine vararak başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bu parkın oluşmasında katkı veren herkese teşekkür ettiler.

Protokol konuşmalarını ardından  İsveç'in Başkenti Malmö'de gerçekleştirilen 2013 yılı 58. Eurovision Şarkı Yarışması’nda 2’lik  kazanan Farid Mammadov yarışmaya katıldığı “Hold Me” adlı parçayı seslendirdi.

Daha sonra sahneye çıkan Azerbeycan Devlet Halk Dansları Topluluğu Kafkas figürlerinin ağırlıkta olduğu Azerbeycan folkloründen güzel örnekler sundular.

Kutlama programı günün anısına kesilen pasta ve arkasından verilen kokteyl ile devam etti.    

-BÖLGEYE HAYDAR ALİYEV DAMGASI-

Batıkent’te, Haydar Aliyev Sokağı ve İlkokulu arasında yer alan 90 bin metrekarelik Haydar Aliyev Parkı, daha önce Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenerek hizmete açılmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meclis kararıyla Aliyev’in adını Park boyunca uzanan sokağa da vermiş ve yine Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Haydar Aliyev’in adını taşıyan aynı sokaktaki İlkokul ve Ortaokul’a  da çevre düzenlemeleri ile çocuk oyun parkı yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi bu girişimleri ile bölgede Haydar Aliyev’in anısını ilelebet yaşatmayı hedefliyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER