BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LOS ANGELES’TA

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, “ANADOLU KÜLTÜR VE YEMEK FESTİVALİ” KAPSAMINDA ABD’NİN LOS ANGELES ŞEHRİNDE, TÜRK KÜLTÜRÜNÜ VE DEĞERLERİNİ TANITIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LOS ANGELES’TA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABD’nin eğlence ve gösteri merkezinde düzenlenen “Anadolu Kültür ve Yemek Festivali”nde Türk kültürü ve tarihi değerlerini tanıtıyor. Festivale, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, gazeteciler ve Mehter Takımı ile geniş bir katılım sağlayan Büyükşehir Belediyesi, günde binlerce kişinin katıldığı festivalde Ankara’yı en iyi şekilde temsil ediyor.

Los Angeles’ta 16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalde Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı geçmişten günümüze taşınan gösterileriyle hem gurbetteki Türklere hem de Amerikalılara unutulmaz dakikalar yaşatıyor.

Anadolu topraklarında ilk çağlardan günümüze kadar hüküm sürmüş bütün uygarlıkların tanıtıldığı ve kentlerin çeşitli etkinlik, yemek veya gösterilerle adından söz ettirdiği festivale Ankara, Mehter Takımı ile damgasını vurdu. Geçmişten günümüze yansıyan muhteşem kostümleri ve marşlarıyla festivale katılan binlerce vatandaşın ilgi odağı olan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, alanda yaptığı Mehter yürüyüşü ve arkasından Topkapı Sarayı maketi önünde verdiği konser ile Los Angeles’ı inletiyor.

Topkapı Sarayı maketinin bahçe bölümünde oluşturulan Osmanlı mizansenindeki padişah, haremi, sadrazamı, veziri azamı ve yeniçerileri önünde konser veren Mehter Takımı gerek kostümleri gerekse de etkileyici gösterileri ile büyük ilgi görüyor. Günde 3 kez konser veren Mehter Takımı, gösterileri bittikten sonra da Amerikalıları kırmayarak, ziyaretçilerle bol bol fotoğraf çektiriyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER