ABD'den Türkiye için acil yardım çağrısı

ABD'den yapılan açıklamada, Suriyeli sığınmacılardan dolayı Türkiye için yardım çağrısında bulunuldu.

ABD'den Türkiye için acil yardım çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ''Dünya genelindeki ortaklarımızın tümüyle birlikte çalışarak, onları BM'nin çağrılarının hem Suriye'deki hem de komşu ülkelerdeki yerine getirilmemiş kısımlarını doldurmaya, yardım etmeye çağırıyoruz. Özellikle Türkiye ve Ürdün'de ihtiyaç şu anda acil durumda'' denildi.

'DAHA FAZLASI' ÇAĞRISI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little de ABD'nin, Suriye muhalefetine ölümcül olmayan yardımlar aktarmayı sürdüreceğini söyledi.

Little, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye halkının Esed rejimi tarafından acımasız şiddete maruz bırakılmaya devam ettiğine dikkati çekerek, uluslararası topluma, Esed rejimini yalnızlaştırmak için daha fazlasını yapmaları çağrısında bulundu.

ABD'nin, Esed rejimi üzerindeki diplomatik ve ekonomik baskıyı artırmaya ve insani yardım temin etmeye dönük bir politika izlediğine işaret eden Little, ''Bu aşamada doğru olan adım bu'' ifadesini kullandı.

RUSYA VE ÇİN'E GÖNDERE

Little, ABD olarak Esed rejiminin iktidarı terk etmesini isteyen tüm ülkelerle birlikte çalışacaklarını vurgulayarak, uluslararası toplum içinde kendileriyle aynı görüşte olmayan bazılarının varlığına işaret etti ve ''bir noktada ahenk sağlayacaklarını umduğunu'' bildirdi.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER