5 Yaşındaki Çocuk, 100 Milyon Yıllık Dinozor Fosili Buldu

Dallas’ta yaşayan bir hayvanat bahçesi bekçisi, evinin yakınlarında yapılacak olan alışveriş merkezi inşaatında oğluyla birlikte kılçık ( bildiğimiz balıkların içindeki iskeletimsi yapı ) ararken bazı fosilleşmiş kemikler buldular.

5 Yaşındaki Çocuk, 100 Milyon Yıllık Dinozor Fosili Buldu
 Dallas’ta yaşayan bir hayvanat bahçesi bekçisi, evinin yakınlarında yapılacak olan alışveriş merkezi inşaatında oğluyla birlikte kılçık ( bildiğimiz balıkların içindeki iskeletimsi yapı ) ararken bazı fosilleşmiş kemikler buldular.



Kemikleri bulan kişi, bekçinin 5 yaşındaki oğlu Wylie Brys. Keşif, geçen ayın Eylül ayında yapılmasına rağmen halka duyurusu bugün yapıldı. Bir çok kişinin kazı alanına giderek kemiklere zarar vermesinden korkulduğu için tüm kazı alanının temizlenmesi beklenildi. Birkaç gün önce ise tüm kemikler toplandı ve kaldırıldı.







Ankylosaur ailese ait Nodosaurie dinozoruna ait olan kemikler, şu an Southern Methodist Üniversitesi’nde inceleniyor. Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Antartika gibi bölgelerde yaşayan dinozor türünün nesli Jura Devri’nin sonlarında tükendi. Yani bulunan fosiller en az 100 milyon yıl öncesine ait.



Araştırmacıların açıklamalarına göre bu dinozor türünün örnekleri oldukça narin bulunuyormuş. Aynı dinozora ait kalıntılar, daha önce de Texas’ta görülmüş.



Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER